· · Коментари: 0
СРЕЋА

ЖЕНЕ су најлепше са 23 и најплаћеније са 39 година, а МУШКАРЦИ у свему касне!

Да ли знате када се човек налази у најбољем животном добу, односно на његовом врхунцу? Стручњаци, који су анализирали распон физичких и менталних особина, кажу да то зависи од личних приоритета.

Depositphotos_14702483_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Научници су дошли до закључка да је способност памћења непознатих података на врхунцу око 22. године.

Прочитајте још: Уколико желите да очувате везу никако не радите следеће ствари

Тада долази до комбинације младалачке полетности и знања стеченог у ранијем периоду, па се најлакше памте информације које мозак надовезује на старе.

Људи су срећни два пута у животу.

Велика студија објављена у књизи Datacylsm показала је да су жене у тим годинама најпривлачније мушкарцима, док даме сматрају да јачи пол најбоље изгледа пред крај треће деценије, у 29. години. Критеријум привлачности био је заснован искључиво на физичком изгледу.

Резултати једне немачке студије, у којој је учествовало 23.000 испитаника, говоре да су млади људи у 23. години најзадовољнији животом, узимајући у обзир осећај сигурности, забаве, оптимизма и могућности.

Мушкарци су најпривлачнији око 30. и најплаћенији тек око 50. године

Али задовољство животом је поново на врхунцу и на крају седме деценије, у 69. години. Више од 55 одсто људи није ни претпоставило да ће такву срећу доживети у том животном добу.

Прочитајте још:  Да ли сте знали да смо ујутру виши него увече? Интересантни подаци који ће вас изненадити

Снага је на врхунцу у 25. години, мада су мишићи подједнако снажни и у наредној деценији. Када је о заради реч, жене су најплаћеније у 39, а мушкарци у 48. години.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.