Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТАШНА

Жене су спремне да убију због БИРКИНКЕ иако ускоро слави 170 година!

Да ли је жена успела у животу може најлакше да се измери погледом на њену ташну.

1617365537_Saratasn.PNG
Фото: Instagram/ screenshot thebirkinclub
Oglas

"Биркинка" је модел ручно прављене ташне француске модне куће "Хррмес", а добила је име по енглеској глумици Џејн Биркин.

Прочитајте још: Довољне су вам БЕЛЕ ПАТИКЕ: Пролећни тренд који пристаје свима, елегантни и лежерни у исто време (ФОТО)

"То није ташна, то је биркинка!" - овако се у најкраћем може објаснити зашто жене лудују за овом  ташном. Она представља статусни симбол, модел је вечан, гламурозан.

Годишње само 12 ташни!
Годишње се направи само 12 ташни од крокодилске коже и коштају од 5.000 до 64.800 фунти. Листа чекања је до пет година.

Ове шик ташне се праве од најквалитетније крокодилске и нојеве коже, а свака има кроко шару на средити. Праве се дуго и веома пажљиво.

Глумица се пожалила директору "Хермеса" да је тешко наћи добру ташну. Он је одћутао и после шест месеци јој послао поклон.

Прву "биркинку" је направио сарач пре 170 година, али прославила је глумица Џејн Биркин. Она је 1983. године случајно у авиону из Лондона за Париз срела Жан Луи Дума, председника компаније "Хермес". У руци је држала ташну његове компаније коју је ставила изнад седишта. Торба је пала и све се расуло по кабини. Биркин је Жану објаснила да је тешко наћи добру ташну, а он јој је после шест месеци послао нову ташну која је подсећала на стари модел из 19. века. Тај тренутак је ушао у историју.

Прочитајте још: Овако Софија Милошевић шета Београдом: Манекенка се одлучила за тренд 90-их који ће се многима свидети (ФОТО)

Ташна је деценијама била статусни симбол, а "Хермес" је од тада производи.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jane Birkin (@jane.birkin)

У популарној култури "биркинка" је симбол луксуза, а Џејн Биркин је једном приликом признала да је  слава торбе увелико превазишла њену глумачку каријеру.

Биркинку је носила Кери из "Секс и града".

"Биркинка" је глумила у серијама "Секс и град", "Гилморови" и "Вил и Грејс".

"Биркинку" помињу и тектови многих песама Бјонсе "Bonnie & Clyde", а појављује се и у Мадонином видео-споту за песму "Give It 2 Me".

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas