Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДЕСТИНАЦИЈЕ

Зид изграђен за једну ноћ и кобасице са каријем: Добродошли у Хитлеров град!

Берлин је незванична алтернативна престоница Европе, а у овом граду можете видети све.

1615281945_kapija.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Хиљаду пута да посетите Берлин, посета би сваки пут могла да буде потпуно другачија. Јер, овај град нуди безберој могућности и занимљиве атракције за људе различитих интересовања.

Прочитајте још: Пет разлога зашто треба видети Милано: Шопинг, галерије и осо буко

Такође, посету Берлину треба осмислити у односу на доба године, пошто овај град диђе различитим ритмом лети у односу на зиму. Велики број јавних зграда има застакљен атријум, па је и зими посета Берлину пријатна. Лети, међутим, град отвара терасе и силази на реку.

Ипак, неке од знаменитости немачке престонице никада не треба пропустити.

Најбогатије острво на свет у и кобасице!

1. Острво музеја

Управо на реци Шпреји налази се најбогатије острво на свету, која је и под заштитом УНЕСКО, јер се на њему налази пет непроцењивих музеја: Пергамон, Боде, Нови музеј, Национална галерија и Алтес музеј. Овде можете видети читав грчки град пренет камен по камен из Мале Азије и Иштар капију из Вавилона, али и срести се очи у очи са најлепшом женом Старог света - Нефрететом.

Вурст или кобасице
Прави берлински специјалитет су кобасице. Међутим, водите рачуна: једу их са кечапом, каријем и вочестером, али без хлеба!
Прошетајте куполом Рајхстага.

2. Рајхстаг

Немачки парламент можете сликати са травњака, али и попети се на стаклену куполу. Посета се најављује. Можете га посетити и у склопу туре Трећи рајх. Није далеко ни споменик јеврејским жртвама, као и место на којем се налазио Хитлеров бункер.

Прочитајте још: Место заробљено у времену: Куће из 17. века, саксонска црква и прелепа природа је само делић онога што ово село крије (ФОТО)

Парламент са стакленом куполом Фото: Пиксабеј

3. Бранденбуршка капија

Између Рајхстага и "острва музеја" налази се Бранденбуршка капија којом почиње најчувенија улица Под липама.

Берлински зид је дигнут за једну ноћ.

Прочитајте још: Пет најлуђих превозних средстава у свету, а једно је СРПСКИ изум (ВИДЕО)

4. Берлински зид

Само се остаци могу видети чувеног зида који је раздвајао град, а подигнут је током ноћи 13. августа 1961. године. Срушен је 9. новембра 1989. године и остаци су под заштитом државе, па туристи могу да их виде и сликају се са њима, али не и да узимају комадиће.

Зид је највећа тракција Фото: Депозит

Прочитајте још: Јутјубер Дени о Србији: ПЉЕСКАВИЦЕ су велике, а ОВА ствар је невероватна! (ВИДЕО)

5. Графити и улична уметност

Берллин је алтернативна престоница Европе са незнаним бројем фасада украшеним графитима. Мите је центар ноћног живота, а препун је кафића са баштама. Најбољи бувљак се налази у Мауер парку, а винтиџ гардероба може да се налази на неколико места у граду.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas