Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Термовизија

Значајна помоћ у потрази и спасавању: Помоћу ове справе видећете и по МРАКУ (ВИДЕО)

Леуполд ЛТО-Трацкер 2 ХД припада новој генерацији дневно-ноћних осматрачких уређаја, који региструју термалну енергију

1610362400_leupold-tracker.jpg
леуполд-трацкер - фото: “Леуполд”
Oglas

Видети у мраку је огромна предност. Нове технологије нам то допуштају, а уређаји су већ сасвим прихватљивих димензија и масе уз добру аутономију батерија.  

Прочитајте још:  Светлост од Сунца до Земље путује 8 минута - ми је испоручујемо на притисак прекидача

Брзо проналажење изгубљених људи у зимским условима је приоритет, фото: "Леуполд"

Термовизија има одређене предности у односу на распрострањену технику са појачивачима светлости, па је у последње време све траженија. Поготову, што је у свету све више користе Горске службе спасавања у потрази за залуталим скијашима излетницима, трекерима, планинарима...  

Брзо проналажење изгубљених људи у зимским условима, по магли или вејавици, од животне је важности, а  термовизијски уређај који лако стаје на длан, постао је обавезни део опреме сваког чувара националних паркова, ренџера или припадника ГСС. 

Масовна производња и техничко усавршавање за последицу имају ниже цене. Леуполд ЛТО Трацкер 2 ХД је модеран, компактан и лак уређај добрих перформанси који се може користити за осматрање “из руке”, али уз одговарајућу монтажу, ловци могу га га поставе испред оптичког нишана. То га претвара у ноћни нишан (додуше прилично ограниченог домета).  

Алуминијумско кућиште дуго је 14 цм, уређај је тежак мање од 200 грама са батеријом ЦР-123 и аутономијом од 3 сата рада. Увећање је 7 пута, а људску фигуру или животињу величине јелена могуће је идентификовати на даљини до 650 метара.  

Прочитајте још: СОВА угрозила донедавно неприкосновени Шурфајер (ФОТО)

Малени дневно-ноћни осматрачки уређај, фото: “Леуполд”

Леуполдови даљиномери, термовизијски или други електронски уређаје имају двогодишњу гаранцију. Цена у САД је око 900 долара, у зависности од продавца.  

приредио: Драган Шапоњић 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas