Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
савет

Знакови који показују да ДЕТЕТУ недостаје РОДИТЕЉСКА ПАЖЊА

Деца неизоставно показују недостатак пажње на себи својствене начине. Проверите да ли и вашем детету недостаје родитељска пажња.

1604591254_Depositphotos_24744099_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Родитељи треба да препознају знакове код деце и да одреагују на одговарајући начин уколико деци недостаје пажња.

Дете је често непослушно. То можда указује да се осећа игнорисаним. Време на поду ће му показати да не треба да се понаша непослушно или агресивно да би било видљиво у породици. Док сте са дететом, схватићете да вам је стало до њега, а можда и откријете прави узрок таквог понашања.

Прочитајте још: РОДИТЕЉИ ПОМАХНИТАЛИ ЗА ТРИКОМ ИЗ ВРТИЋА: Васпитачица учи децу да постану самостална у ОВОЈ СИТУАЦИЈИ (ВИДЕО)

Дете је често плачљиво или је непрестано уз родитеље. То може указивати на његову несигурност. Свакодневно, пола саста неподељене пажње увериће дете да је вољено и сигурно у окриљу своје породице и помоћи ће му да поврати самопоуздање.

Дете често удара, виршти и показује друге знакове беса. Кроз игре претварања или разговор, оно ће научити да постоје и адекватнији начини изражавања љутње.

Прочитајте још: ТРЕНДОВИ у родитељству који су ПРЕВАЗИЂЕНИ: Да ли их и даље користите?

Дете се теже сналази у новим ситутуацијама, нпр. када пође у вртић/школу, прелазак из родитељске у своју собу и сл. Процес одрастања је понекад заиста тежак јер пред дете поставља тешке задатке. Такви изазови могу му подстаћи сумњу у сопствене способности. Помоћ родитеља један на један омогући ће детету да се опусти и стекне потребно самопоуздање.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas