Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Прање веша

Знате ли шта значе симболи за прање веша на одећи? Стручњак за чишћење дао одговор (ВИДЕО)

Његов видео прикупио је више од 2,7 милиона прегледа, а многи су признали како нису уопште обраћали пажњу на те симболе.

1609848550_pjimage.jpg
Фото: Тик ток/цлеанфреакз
Oglas

Већина нас баци своју прљаву одећу у веш машину, стави је на 40 степени и нада се најбољем. Но, ако сте икада приметили да вам се одећа смањује или излази оштећена из машине, можда је време да почнете више да обраћате пажњу на симболе на налепницама за одржавање, преноси Миррор.

Прочитајте још: ЧИШЋЕЊЕ НАКОН ПРАЗНИКА: Супер трикови за уклањање мрља од вина, шљокица, иглица са јелке...

Многе људе збуњују разни квадрати, кругови и трокути на одећи па је стручњак за чишћење поделио видео у којем објашњава шта ти симболи значе и показао да је заправо врло једноставно.

@цлеанфреакз

Еxплаининг тхе царе лабел сyмболс анд меанингс! #царелабел #царе #цлотхес #стаин #лаундрy #хоwто #еxплаинед #дидyоукноw #цлеан #фyп #цлеанинг

♬ оригинал соунд - цлеан фреакз

Његов видео прикупио је више од 2,7 милиона прегледа, а многи су признали како нису уопше обраћали пажњу на те симболе. Започео је с најједноставнијим, кантом воде, која представља да је одећа сигурна за прање у веш машини, а када је она прецртана, одећа мора ручно да се пере. Исти тај симбол с додатним тачкама приказује на којој температури се пере одећа - што је више тачака, то је већа температура.

Прочитајте још: Спавате, а рерна се сама чисти - са овим ТРИКОМ нећете морати сатима да рибате

Квадрат с кругом у себи значи да је одећа сигурна у сушилици, док трокут представља да се на одећи може користити избељивач. Симбол пегле је једноставан - значи да може да се пегла, а када је само круг, одећа се може сама да се суши. Када се било који знак прецрта, значи управо супротно - да се не може користити на тај начин.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas