· · Коментари: 0
ПАС

Знате шта значи режање, али ако пас затвара очи док га тапшете то није добар знак!

Добро вам познато шта значи режање или нервозно мрдање репа, али ово нисте знали

1620026590_Depositphotos_151109072_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Ако имате пса, вероватно мислите да га одлично познајете. Али није увек тако, јер неке његове реакције често се погрешно тумаче.

Прочитајте још: ИДЕАЛАН кућни љубимац за људе који немају много времена - Афрички патуљасти ЈЕЖ! (ВИДЕО)

Уколико кућни љубимац затвара очи када га тапшате по глави, то не значи да му прија, већ вероватно покушава да се заштити, сматрају стручњаци за животиње. Уколико нетремице гледате у њега, он ће то доживети као претеће понашање, односно покушај наметања доминације. Зато, боље избегавајте да гледате пса у очи.

Псу не пријају загљаји, али их трпи...

Морате да знате да му ни загрљаји не пријају увек. Мада на тај начин изражавамо љубав према псу, за њега то значи органичавање слободе кретања. Често ће зевати, лизати њушку или потиснути уши назад како би показао да је под стресом. Пси не воле ни шетњу истим путем, нарочито ако им не дозволите да застану и њушкају около.

Прочитајте још: Сусрет МАЧКЕ и СОВЕ као из хорор филма! Реакција мачке је НЕПРОЦЕЊИВА! (ВИДЕО)

Када кренете са њим напоље, истражите нове стазе и укључите игрице које ће му помоћи да савлада нове вештине, али и да буде послушан.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.