· · Коментари: 0
ПРОМЕНЕ

Зреле године никад боље: Ево којих 5 позитивних промена осети свака жена у 40-им и 50-им

Када жена закорачи у четрдесете долази до хормонских промена и успоравања метаболизма.

1601557750_Depositphotos_167358330_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Иако неке даме страхују од зрелих година, оне са собом носе и неке позитивне промене.

Мање се знојите

У зрелим годинама мења се структура знојиних жлезд и зато ћете се мање знојити. Такође, смањује се и мирис зноја, којег узрокују бактерије на нашој кожи.

Смањују се алергијске реакције

Многи људи се боре са сезонским алергијама на полен и амброзију. За алергичаре је време пролећа синоним за симптоме прехладе. Међутим, имунолошки систем људи у зрелим годинама није више толико осетљив, па самим тим слабије реагује на полен, гриње и сл.

Фото: Депозит

Прочитајте још: РУСКИЊА се удала у венчаници која је ДОКАЗ да класици НЕ ИЗЛАЗЕ ИЗ МОДЕ (ФОТО)

Нестају акне

С доласком менопаузе успорава се производња лојних жлезда наше коже. Предност? Претерани лој неће зачепити поре, а то је иначе највећи разлог за настанак акни и митисера. То значи следеће: Особа која је у тинејжерском добу имала масну кожу, може да очекује након педесете нормалну кожу.

Нестају главобоље

Мигрена је једна од најчешћих типова главобоље и веома је болна. Више напада жене него мушкарце. У 30-има напади достижу врхунац снаге и учесталости. Међутим, након четрдесетих стање се побољшава. Код 40 посто пацијената с мигреном у 50-им и 60-им годинама живота напади главобоље су врло ретки или потпуно нестају.

Прочитајте још: Лепота Елизабет Тејлор: Нашминкајте се у стилу славне глумице (ВИДЕО)

Раније се будите

У зрелом добу се мења телесна производња хормона за спавање – мелатонина. Увече се јавља ранија поспаност, али се ујутру раније будимо. Сан је такође бољи. Истраживање је показало да особе у 80-има најбоље спавају, те да проблеми са спавањем опадају или потпуно нестају с годинама.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.