· · Коментари: 0
ПСИХОЛОГИЈА БОЈА

Жута је симбол УМА, зелена знак СЛАБОСТИ, жена у ЦРВЕНОМ је...Ево шта омиљена боја говори о вама

Пазите шта волите…

1617087271_boja.JPG
Фото: Принтсцреен/Инстаграм/инспи.бy.лоан

Боје којима се окружујете одају то какви сте као особа, зато размислите коју највише волите и погледајте шта на то имају да кажу психолози.

НАРАНДЖАСТА
Боја слободољубивих и осећајних особа које умеју да се контролишу. Развијене интуиције, склони су размишљању, заљубљивању и самоодрицању. Ако је ближа жутој значи да човек тежи да буде у центру пажње. Воле је здрави, рационални, успешни и дружељубиви људи, спремни да помогну и жељни чулних сензација.

ЖУТА
Симбол је ума и интуиције. Бирају је особе сигурне у себе, с високим захтевима, које траже да их воле и да им се диве. „Жути“ су углавном оптимисти. Независни, нестрпљиви, понекад недоследни. Теже тоталној слободи од обавеза и брига. Воле све што је ново и брзо се привикавају.

ЗЕЛЕНА
Знак стабилности и сигурности. У друштву воле да воде, али и радо помажу људима, чак на своју штету. „Зелени“ су упорни, уредни, педантни, срдачни и, помало, затворени. Претерано критични, нису у најбољим односима с околином.

ТЕГЕТ
Воле је особе које теже сигурности и миру, цене сређен живот и воде рачуна о мишљењу средине. Осећајни су, неодлучни и често се плаше тешкоћа. Жена у тегет комбинацији је затворена, склона самоанализи, стидљива, али зна да се избори с традиционално женским обавезама.

СВЕТЛОПЛАВА
Симболизује маштања и снове. Бирају је они који теже психолошкој равнотежи и хармонији, привржени и верни људи. Међутим, ти сањари у тренуцима неуспеха лако падају у депресију.

ЦРВЕНА

Боја животне енергије. Воле је храбри, радознали људи, јаке воље, који живе пуним животом, имају јака осећања и склони су ризику. „Црвени“ су у основи друштвени и доброрни, али ако осете отпор средине могу да „букну“. Често доносе одлуке уместо других. Психолози тврде да је жену у црвеном лако завести.

БРАОН
Бирају је особе које теже мирном животу и чврсто стоје на својим ногама. Изнад свега цене дом, породицу, пријатеље, традицију. Неретко браон привлачи оне који се налазе у неком сукобу или осећају физичку нелагодност и потребан им је одмор.

ТИРКИЗНА
Они који је воле себе виде као одабране и посебне. Горди су, хладни и љубазни у обраћању, а ако бирају тамне тиркиз тонове склони су да буду затворени и заљубљени у себе.

„Људи у црном“ воле да се свађају и крајње су субјективни

СВЕТЛОЗЕЛЕНА

Свиђа се властољубивим људима гвоздене воље. Али и онима који вешто избегавају тешкоће и теже да другима тну своју вољу.

​ЉУБИЧАСТА
Понекад одаје подсвесну жељу за допадањем и кокетирањем. Воле је маштовите, деликатне, осећајне особе, с високим идеалима, људи који повремено осећају потребу да побегну од реалности у свет снова. Они имају посебан осећај за естетско и неретко стварају око себе атмосферу хармоније и слоге − мада су сами сколони да у све сумњају.

ЛИМУН ЖУТА
Допада се проницљивима, жустрима и радозналима. Они размишљају нестандардно. Критични су, али не воле критику на свој рачун. Одлично се савлађују и вешто избегавају компромитујуће ситуације. Делују срдачно и скромно, али не трпе да буду одбијени. Бледожута указује на сексуално хладне особе.

РОЗЕ
Воле је романтичне и нежне природе, они који жуде за љубављу и мажењем. Али и лакомислене, сентименталне, незреле особе, пасивне с једне, а преосетљиве с друге стране. Јарко розе воле сасвим младе даме, које желе да се покажу.

СИВА
За ову неутралну, „неемоционалну“ боју опредељују се они који се свесно ограђују од спољних утицаја да би сачували унутрашњи мир и стабилност. Често су затворени, разборити, опрезни, више воле да остану у сенци и одатле држе ситуацију под контролом.

БЕЛА 

Одувек је симбол невиности и чистоте, али подсећа и на хладноћу, снег, сјај. Допада се онима који теже слободи. Људи који желе да нагласе чистоту, педантност, да избегну непријатности и одбаце све „прљаво“ и мрачно воле да се покажу у друштву у белом. Умеју да буду ситничави и досадни. Понекад бела одећа сведочи о потреби да се започне нови живот.

ЦРНА
Симбол је тајанственог, загонетног, чак злокобног. Њен избор показује да човеку недостаје нешто што му је веома важно. Црном бојом као да се ограђује и штити од спољашњих утицаја. Љубитељи црне су склони да песимистички гледају на стварност и често трпе поразе у „двобоју“ са судбином. Они имају повећану потребу за независношћу, супротстављају се страном утицају и не признају ауторитете.

               Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.