· · Коментари: 0
УРЕЂЕЊЕ ДОМА

Жута је у тренду! Ево зашто стручњаци тврде да један зид ОФАРБАТЕ У ОВУ БОЈУ

Иако она према фенг шуију није препоручљива за спаваћу собу, постоје бројне предности зашто један зид у кући мора бити у овој боји

1603966083_zuta-boja-zida.jpg
Фото: Pixabay

Жута боја уентеријеру дома и даље не излази из моде. Колико год да некада помислимо да је претерана или да неће пријати нашем оку, архитекте воле да експериментишу тврдећи да никада до сада нису наишли на неодобравање власника станова.

Прочитајте још: Како да учините ваш дом СВЕТЛИЈИМ, а да не потрошите пуно

Идеално уређење ентеријера, какво виђамо у часописима, готово увек подразумева и упечатљиве детаље какви су јарки зидови у једном кутку дома. Она боја која никада није погрешна и не излази из моде је жута.

Зашто жута боја
Жута је боја сунца, сјаја и ведрине. То је најстимулативнија од свих боја коју људско око прво опажа. Због тога су у већини земаља таxи возила и школски аутобуси управо жути. Карактерише је велика таласна дужина, а многе ће изненадити податак да је жута боја светлија од беле.

Прочитајте још: Морнарско плава и тапете за стварање ЕЛЕГАНТНОГ ДОМА

Боје зидова један су најважнијих делова уређења стана, а жута је доказ да неке боје једноставно не могу изаћи из моде, тврде стручњаци архитекте из Duluxa. Најчешће се траже жуте нијансе боје шампањца, ванилије или путра, а разлог популарности ове боје је њена атрактивност и повезивање са срећом, топлином и светлом.

Прочитајте још: Имајте ОТМЕН ДОМ помоћу 8 једноставних трикова (ФОТО)

Жута боја дјелује позитивно на укућане и доноси нову енергију, па је управо зато људи највише користе у канцеларијама и кухињама. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.