Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
само за храбре

Ово су једни од најопаснијих МОСТОВА на свету! Сви су језиви, али и даље су у ФУНКЦИЈИ

Мостови су направљени да вас пребаце са једног краја на други, углавном преко водене површине. Међутим, нису сви тако безбедни као што желите да верујете

1652796387_bridge-g07ed08768_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

У ствари, некима од њих треба приступити са пуно опреза или их чак не користити уопште. Само у Сједињеним Државама, један од 10 мостова се заправо сматра „структурално мањкавим“. То значи да постоје проблеми и да нису баш безбедни за коришћење.

Прочитајте још: ПРАВИЛО ПЕТ СЕКУНДИ: Ево како све може да вам помогне у животу

Ево најстрашнијих и најопаснијих мостова на свету. Неки можда немају одговарајуће сигурносне карактеристике, други имају стрме падине, а можда ћете морати да идете у висине од којих се врти у глави: 

Мост Краљевске клисуре у Колораду

Колорадо је дом забавног парка на самој ивици Краљевске клисуре, али можете потражити адреналин и на мосту Краљевске клисуре. Налази се на 959 стопа изнад реке Арканзас и највиши је познати висећи мост у Америци! 

Мост "Трифт" у Швајцарској

Мост Трифт се протеже на 600 стопа и висећи је мост, намењен само за пешаке. Погледи су невероватни, али може постати прилично језив када почне да дува ветар. Поред тога, висок је 328 стопа и захтевао је рад додатне стабилизације 2009. године. 

Мост од ужета "Карик-а-Ред" у Северној Ирској

Обала Ирске је велика туристичка атракција, а ако се осећате посебно авантуристички, можете прошетати овим мостом направљеним од канапа и дасака. Повезује Карикаред са копном и њише се на ветру јер је чак 100 стопа изнад воде.

Мост "Аи Петри" у Украјини

Иако постоји конопац за који можете да се закачите, а даске нису далеко једна од друге, још увек сте на 4.000 стопа изнад кањона када користите мост Аи Петри. Осим тога, налази се у планинском ланцу Крима, тако да знате да су јаки ветрови. Само не гледајте доле док прелазите!

Мост "Ија Казурабаши" у Јапану

Већина људи се осећа самопоуздано када су мостови направљени од савремених материјала. Међутим, то није случај са мостом Ија Казурабаши. Изграђен је преко реке Ија-гава и користи дрвене даске које нису тако близу једна другој. Цео мост направљен је од винове лозе, што је и сам назив моста у преводу. 

Мост "Деосаи" у Пакистану

Мост Деосаи је прелаз преко једне реке у Националном парку Деосаи. Овај мост направљен је само од конпаца и каблова. Уз то, имате жичане шине, трошну базу од дасака, а користе га возила и пешаци!

Висећи стаклени мост у Кини

Стаклени мост у Кини налази се у Националном геолошком парку Схиниужаи и има металну основу и ограду, заједно са металним кабловима и подом од стаклене плоче. На тај начин можете видети тло и оно што је испод вас. Иако је прилично висок, ово је туристичка атракција за најхрабрије и људи хрле на њега због дозе адреналина. 

Мост "Ешима Охаши" у Јапану

Локални становници зову мост Ешима Охаши - мост ролеркостер, а то није шала. Има успон од 144 стопе са одговарајућим спуштањем, због чега се осећате као на ролекостеру и тешко вам је да држите руке на во. Осим тога, могу га користити и бицикли и пешаци.

Мост капетана Вилијама Мура на Аљасци

Овај кратки висећи мост можда и није тако лош ако не знате за његов инжењеринг. Међутим, он има бројне мане у својој конструкцији и није нимало безопасан! Градитељи су користили камен на крајевима да га осигурају, како се мост не би истргнуо из планине током земљотреса!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas