Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

РАЗОТКРИВАЊЕ ИНСТАГРАМ ЛАЖИ: Како заиста изгледају - вишак килограма, бубуљице и трансформације до НЕПРЕПОЗНАТЉИВОСТИ (ФОТО)

Отклањање несавршености на фотографијама је прерасло у промену личног описа

1660744367_instagram.png
Фото: Принтсцреен/ Инстаграм - тхебодyоптимист
Oglas

Многи људи користе програме за обраду фотографија како би улепшали своја издања које представљају на друштвеним мрежа, нарочито на Инстаграму. Коришћење Фотошопа није ништа ново, међутим, неприметно отклањање детеља је прерасло у - опсесију.

Постоје примери где су људи непрепознатљиви у односу на то како изгледају уживо. Брисање сувишних килограма, смањивање носа, повећање усана, подешавање осветљења, уклањање бубуљица и црвенила, потамњивање боје коже, само су неки од трикова којима се корисници ове друштвене мреже служе.

На Инстаграму је покренут тренд показивања слика у оригиналу поред оних прерађених. Назван је Инстаграм против стварности (хаштаг "#инстаграмвсреалитy"), привлачи много пажње и разоткрива "ситне" лажи које људи сервирају на мрежама. 

 

 

 

 

 

 

Целокупан "живот на Инстаграму" се доста разликује од стварног живота, па тако имамо прилику да видимо невероватне фотографије, али у стварности доживљај није ни упола тако добар.

 

 

 

Прочитајте још: Некада је била синоним за мршавост: Погледајте како данас изгледа чувена манекенка ТВИГИ са своје 73 године (ФОТО)

 

 

 

 

Уколико претерате са прерађивањем сопствених слика може вам се десити да вас људи на улици не препознају. Такве ситуације нису нимало пријатне, а нико не би волео да чује реченицу "Лепши/а си на сликама него уживо". 

 

 

 

 

 

 

Постоје бројна места на којима се сви сликају, а која су обично пуна туриста. Она се налазе у многим метрополама и када погледате нечију фотографију, добијете потпуно другачији утисак од реалности. 

 

 

 

 

 

Прочитајте још: Бака од 74 године удаје се за скоро 50 година млађег дечка: "Мирисала је јако слатко и добро"

 

 

 

 

Људи су са свих крајева света слали најразличитије ситуације у којима живот не изгледа као на Инстаграму. Искривљење стварности се може постићи у било ком сегменту живота, било да је у питању ваш лични изглед, изглед места на коме се налазите или неки догађај ком присуствујете. 

 

 

 

 

 

 

Моћ друштвених мрежа је све већа, а њихов утицај све јачи. Девојка са слике је то веома лепо дочарала. Постоје ствари које се на фотографијама не виде, али то не значи да оне не постоје. Сало на њеном стомаку постоји, али због угла из ког се сликала и фотошопа, оно је неприметно. 

 

 

Мушкарци, такође, могу изгледати мишићаво и извајано, а да то заправо није случај. 

 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas