· · Коментари: 0

Како да постанете јака и независна ЛИЧНОСТ? Савети који ће вам помоћи да покажете своје право лице

Само је живљење сопствене истине пут ка радоснијем животу

1674392454_foto-Shutterstock-licnost1.jpg
Фото: Схуттерсток

Америчка психолошкиња и ауторка књиге “Без страха”, др Бренда Шошана предлаже неколико вежби које треба радити свакога дана како бисмо победили страх. Важна је упорност и истрајност, јер страх није настао за један дана, па и не треба очекивати да ће брзо нестати. Ипак, упоност ће се исплатити. Како и сама ауторка наводи и сам страх је заправо кукавица који постаје беспомоћан једном кад га упознамо, освестимо и погледамо право у очи. један од највећих страхова је и да будемо своји и аутентични. Сазнајте како да смогнете храброст и будете оно што јесте.

Прочитајте још: Ана Ивановић сија у тренерци: Кући стил некадашње тенисерке (ФОТО)

1. Сваки дан скините једну маску

Које маске свакодневно носите? Како желите другима да се прикажете? Који део највише желите да сакријете од других? Коју цену плаћате како бисте тај део себе прикрили? Скините једну маску дневно. Барем накратко сваки дан будите оно што јесте. Без обзира на особину коју тако жарко желите да сакријете, и посветите неко време исказујући јој љубав. (Кад се борите или мрзите неки део себе, онда он постаје већи и болнији.) Прихватите нежељени део себе и пустите га да буде део вас. С наклоношћу га посматрајте. Дајте му простора да дише. Допустите му да почне да се изражава. Допустите да истина изађе на видело, да буде изречена.

2. Одвојите време и простор за оно што вас усрећује

Шта вас највише радује, шта вас најснажније испуњава? (Одговорите брзо, једноставно запишите све што вам падне на памет.) Није важно шта други мисле. Колико простора, времена и пажње поклањате нечему што вас усрећује? Свакодневно почните да радите оно што вас највише усрећује и што вас најснажније испуњава. Тек неколико минута дневно (за почетак) значиће велику промену.

3. Реците оно што мислите и тражите оно што вам је потребно

Шта желите да кажете, а још нисте рекли? Коме то желите да кажете? Шта истински желите од других? Јесте ли спремни то да затражите? Јесте ли спремни да прихватите „да“ или „не“ као одговор на своје питање? То је важно. Допустите и другима право да кажу „да“ или „не“. Немојте њихов одговор да схватате лично.

4. Говорите гласно, изреците своју истину

Али то учините на леп начин. То не значи да би требало да кривите, мрзите или нападате друге. То једноставно значи да преузимате одговорност за своја осећања, потребе и оно што кажете, и да то чините на одговоран начин, достојанствено и самоуверено.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.