Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КАКО ДА ПРОЧИТАТЕ ЉУДЕ НА ПРВИ ПОГЛЕД: Верује се да су зелене очи знак јаке интуиције, а боре око усана линије сврхе

Које карактеристике се повезују са одређеним цртама лица - постоји стари трик да сазнате нешто о особи на први поглед!

1678631195_shutterstock_1977413150-naslov-lice.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Вековима људи покушавају да прочитају карактер особе на први поглед, на основу њеног лица, погледа, гесткулације... Древни Кинези су веровали да је лице огледало душе. Иако не постоје научни докази који показују да карактер особе може бити повезан са цртама лица, постоје опште усвојена веровања у разним културама да неке карактеристичне тачке на лицу могу бити повезане са типом личности.

Ево на које ствари треба да обратите пажњу ако желите да некоме прочитате лице:
1. Облик лица - Људи округлог лица се широко сматрају осетљивим и емотивним. Они су велики сањари и уживају у стабилним, дуготрајним везама. Људи са дугуљастим лицима су практични и методични, посвећени послу. Посвежћени су себи, свом здрављу, енергији, изгледу.
Квадратно лице се обично повезује са ватром, па ови људи често могу бити амбициозни и имају лидерске способности. Они су одлучни и поседују оштар аналитички ум.

Троугласти облик лица често иде уз витко тело и интелектуалну супериорност. Кинески читаоци лица повезују овај облик са креативношћу, осетљивошћу и ватреним темпераментом.

2. Очи - Кажу да су очи огледало душе. Па шта ваше очи говоре о вама? Велике, изражајне очи са сјајем сугеришу интровертну и мистериозну природу. Ситне очи се повезују са особама које посматрају детаље и могу бити спремни да се боре за своје амбиције. Мирне очи , концентрисане на посматрање, сигнал су сн0ажног, стабилног и упорног карактера. Очи чији поглед лако и несташно одлута, повезане су са немирним карактером и недоследношћу у навикама. Размакнуте очи указују на то да особа може да види ствари из другачије перспективе и склона је да све анализира.

Тешки капци због којих људи изгледају поспано, сугеришу особу која је ватрена, енергична и страствена. Хладне и мирне очи подразумевају дистанцирану особу. Плава боја очију значи да сте друштвено отворена особа, али сте истовремено и нежно и осетљиво биће. Светлоплаве очи сугеришу да особа ужива у авантурама. Зелене очи су знак високе енергије и инвентивности, спонтаности. Смеђе очи показују великуи страст имају и богат друштвени живот. Њихова страст обично иде уз лојалност и посвећеност, а таква особа ће напорно радити како би осигурала удобност своје породице. Смеђе очи су такође знак великодушности.

Сиве очи откривају висок ниво интелигенције и маште. Али страст није једна од њихових уобичајених особина, јер су склони расуђивању. Црне очи су ретке и импресивне. Обично се налазе код доминантних људи који ће учинити све да постигну своје циљеве.

Фото: Схуттерстоцк

3. Обрве - брве показују углед, славу и темперамент. Густе обрве сигнализирају асертивне и снажне људе који су вешти у раду рукама. Танке обрве показују да је особа склона променама перцепције и погледа. Ниско постављене обрве откривају импулзиван темперамент, док високе обрве означавају људе који су опрезни приликом доношења одлука. Равне обрве су знак особе са високим естетским критеријумима и осетљивим темпераментом.

4. Усне - Кроз форму усана процењујемо сензуалност, апетит и комуникацијске вештине које особа поседује. Тања горња усна и пунија доња усна указују на некога ко мора да се потруди у љубавној вези и остварењу квалитетних односа. Супротан облик показује особу која даје превише.

Пуне, заобљене усне су знак хедонистичке, брижне и осетљиве природе, док танке усне асоцирају на људе који су посвећени себи и свом развоју. Равне усне су знак самоконтроле.

5. Изражене боре - Кажу да су изражене боре око очију линије радости. Они су знак да ли је особа отвореног срца која се много смеје и шири радост. Дубоке вертикалне линије које се појављују између очију откривају веома рационалну особу: то је неко ко све анализира и заиста је одлучан. Линије које иду од носа до углова уста називају се линије сврхе. Људи који их имају на правом су путу.

6. Нос - Већи нос тумачи се као већа жеђ за моћи. Имају потребу дасамостално раде и доносе одлуке. Воле да буду део великих пројеката што их чини незаинтересованим за мале. Људи са малим носовима најбоље раде у активностима у којима могу користити своју машту и да буду спонтани. Понекад су веома нестрпљиви. Увек су спремни да помогну и рад са њима је права забава и задовољство.

Напомена: Јасно је да не можете само на основу наведених црта лица одредити какав је карактер неке особе, већ је потребно да је упознате, разговарате и проведете некео време зајендо. Наведени примери могу вид забаве, а ко зна, можда код себе пронађете неке сличности.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas