Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Колико често треба прати КАПУТЕ и КОЖНЕ ЈАКНЕ? Одговор би многе могао да изненади

Јакне и капути су можда најкомпликованији део одеће када је прање у питању

1674578040_shutterstock_769354417.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Јакну не морате да перете ни приближно онолико често колико мислите. Претерано прање јакни  заправо може учинити више штете него користи. Оштро центрифугирање машине за прање веша и хемијских детерџената за веш могу да истроше тканине и учине их грубљим. Ово, наравно, не значи да никада не треба да перете капуте и јакне, посебно у хладнијим месецима, али колико често заиста треба да перете јакне?

Колико често треба да се пере капуте од вуне?

Вуна је деликатан материјал за који се сматра да је прилично тежак за негу, тако да га, наравно, не треба прати толико често као издржљивији материјал. Ако често носите вуну током дужег временског периода, морате да је перете мало чешц́е да би ствари биле удобне. Најбоље је опрати их на почетку зиме и поново пред крај. Ово ће помоћи да капут буде у доброј форми и за следец́у годину.

Прање кожних јакни и јакни од антилопа

Кожа и антилоп су издржљиви материјали који захтевају посебну негу током прања како би задржали свој изглед. Кожа не захтева само чишц́ење, вец́ и кондиционирање. Учесталост прања зависи од тога колико често носите кожну јакну. Ако желите да ваша кожа изгледа једнако сјајно као што је изгледала када сте је први пут понели, требало би да јакну професионално очистите отприлике једном годишње, преноси Тхе Лист. Кожне јакне никако не треба прати у машину за прање веша, јер ц́е детерџенти и центрифуга скинути природна уља, исушити је, а потенцијално чак и изазвати пуцање.

Антилоп захтева сличан приступ када је у питању прање. Јакне од антилопа перите најмање једном годишње, у зависности од употребе. Као и кожа, антилоп никада не би требало да иде у машину за прање веша. Хемијско чишц́ење је најбоља опција за одржавање оваке врсте јакне.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas