Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

МОЋАН САВЕТ ОЦА ТАДЕЈА: Када ПОСТИМО, сваки дан треба обратити пажњу на веома БИТНУ СТВАР

Отац Тадеј био је један од најцењенијих духовника новијег времена и оставио је иза себе доста мудрих савета. Један је посебно важан за време поста

1660554929_otac-tadej.jpg
Фото: Yоутубе принтсцреен
Oglas

Током поста је изузетно важно да се редовно обраћамо Господу. Иначе, пост без одласка у цркву и праве и искрене молитве је исто као да држите дијету. Основно учење Оца Тадеја јесте да је Бог свуда, и да помаже свакоме:

Прочитајте још: Данас верници славе ПРЕНОС МОШТИЈУ СВЕТОГ СТЕФАНА: Изговорите овај ТРОПАР

"И слабима и јакима, свакоме коме је помоћ потребна. Зато непрестано треба вежбати себе да срце отворимо Богу".

Отац Тадеј је у разговору са Владетом Јеротићем говорио: "Бог је неухватљива енергија, и човек носи у себи неухватљиву енергију. Када се те две енергије ускладе, какав рај већ овде на земљи, каква радост и свеобухватна љубав."

"Ја нисам у стању да се молим, као Свети Сава, по месец и нешто дана, али верујем у учење исихаста. И верујем у чуда. Можемо да их осетимо у сваком тренутку свог живота ако престанемо са покушајима да све разумемо интелектом и уколико баталимо наше процене и мишљења и научимо да се приближавамо Богу, јер тако ћемо бити потпуно отворени за утицај божанских енергија.", говорио је Отац Тадеј.

Време поста идеално је да се више духовно уздигнемо, те да се приближимо Богу, најбољи начин за то јесте молитва.

О дејству умно-срдачне молитве на човека старац је говорио и следеће:"Свети оци кажу да свако треба да упражњава Исусову молитву: „Господе Исусе Христе, Сине Божји, помилуј ме!“

Кад она почне сама да се твори, без твоје воље, то је невероватна, божанска снага. Осећаш неисказану радост. Све ти је омиљено, све ти је добро, све ти је свето.

То је Божанска благодат која се даје, не зависи од наше воље, жеље; сама се креће, као неки мотор. Човек који има ту молитву, шта год види, кога год види – радује се. Зато је Свети Серафим Саровски посетиоцу говорио: „Радости моја!“

Зато, вечерас када кренете на спавање прекрстите се и обратите се Богу само овим речима:

"Господе Исусе Христе, Сине Божји, помилуј ме!"

Прочитајте још:  Данас почиње ВЕЛИКОГОСПОЈИНСКИ ПОСТ: Ако занемарите ОВА ПРАВИЛА - правите ВЕЛИКИ ГРЕХ

 

Ако вам ово уђе у навику сваки дан, видећете како се истински мир и радост увлаче у вашу душу. Отац Тадеј каже: "И молитва је вежба. Ако стално понављамо молитву, она прелази у осећање."

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas