Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Научници израчунали тачно у минут: Када смо под највећим стресом у току дана?

За већину људи једно доба је најстресније

1679570240_shutterstock_1899874207.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Живот је данас постао много стресан, испуњен великим бројем обавезама, али и константним бригама. Живимо под константним стресом сваког дана, а научнике је занимало кад тај притисак достиже свој највећи ниво.

Група научника у Лондону спровела је истраживање у ком је учествовало 2000 одраслих људи, а резултати су пбјављени у часопису "Тхе Хеалтхy". Ово истраживање је показало да је већини одраслих особа најстресније време у просеку око 7:23 часова ујутру и то због уобичајених стресова попут гужве у саобраћају и припреме за посао.

Ова студија је показала да постоји и разлика у најстреснијем добу дана у зависности од пола. Рецимо, жене се сусрећу са првим стресовима нешто раније него мушкарци, тачније око 7:50. За мушкарце први стресови почињу касније, отприлике око 8:43.

Јутарњи стрес може и те како лоше утицати на остале активности у току дана и да смање нашу продуктивност, сматрају стручњаци који су радили на овом истраживању.

Јутро је заправо најстреснији део дана - велике гужве, проналазак паркинга, припреме доручка за породицу, припремање деце за вртић, представљају главне изворе менталног притиска који осећамо.

Бонус видео:

 

                                      Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas