Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОВАЈ ЦВЕТ СЕ ЖЕНИ НЕ ПОКЛАЊА, ЈЕР СЕ СМАТРА ДА ДОНОСИ НЕСРЕЋУ: Боја, али и врста цвећа има одређену поруку

Сваки цвет има своју симболику- комшиница, мајка, сестра и жена захтевају различите врсте цвећа

1678189216_shutterstock_1587449188-buket.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Дан жена ће изнедрити џентлмене који ће први пут ове године поклонити мајци, жени, сестри, комшиници или девојци цвеће. Међутим, сваки цвет има своју симболику и поруку коју носи, стога добро растумачите ово.

Симболика према бојама је следећа:

Љубичаста симболише нежност
Плава боја симболише верност, машту и сањарење
Наранџаста је симбол поноса и животне енергије
Бела је симбол невиности и честитости
Црвена је симбол ватрене љубави
Зелена симболише разумевање и саосећање
Жута представља љубомору, али и радост

Фото: Схуттерстоцк

Симболика цвећа према врсти:

Руже

Уколико су црвене симболишу страст и љубав, мада ређе могу означавати и захвалност и задовољство. Беле означавају чедност, искреност и безгрешност. Жуте руже, су с једне стране симбол весеља, а с друге захваљајући укорењености традиционалних веровања, неверства и љубоморе.

Наранџасте, су симбол жудње и опчињености, а пурпурне љубави на први поглед. Тамно љубичасте руже, делују ексцентрично и знак су жеље за посебношћу и издвајањем, док су плаве, због вештачког начина добијања њихове боје, симбол немогућег.


Орхидеја

Орхидеја симболише жељу за успехом и посебност. Овај нежни цвет, у складу са својим изгледом, може симболисати и љубав, рафинирану лепоту, романсу, еротику и жељу за интимношћу. Орхидеје се, често, поклањају болесницима и породиљама, који леже у болници, како би им се пожелео што бржи опоравак. Такође, можете га поклонити и некоме коме желите успех у каријери. Истраживања тврде да постоји од 25000 до 30000 врста орхидеја.

Фото: Схуттерстоцк

Љиљан

Љиљан, представља симбол бескрајне лепоте, среће, чистоће, девичансва, бесмртности и спаса. Често се користи на венчањима, јер по библијском предању симболизује бирање вољеног бића. Бели љиљан се везује за невиност и чистоћу, жути за неистиност и обману, а љубичасти за повратак срећи.


Лала

Тулипан (лала) је симбол поноса и славе. Црвени тулипан се везује за љубав, а жути за безнадежну љубав. Ружичасти тулипан означава брижност, љубичасти краљевско достојанство, а бели опраштање.


Нарцис

Нарцис, може означавати самољубље и као што му само име каже нарцизам, али може бити и симбол рођења, поновног буђења, новог почетка, с обзиром да овај цвет ниче међу првима. Жути нарцис може означавати и презир.

Цвеће за тужне прилике

Цвеће које нема баш пријатно значење су бегонија која означава црне мисли, лаванда која означава неповерење, далија која значи несталност, зумбул који означава сету. Хризантеме су цвеће које се носи на гробље, мада опет може означавати и љубав и истину. За тужне тренутке се још поклањају и кринови, стога је веома важно да се током празника посвећеног Дану жена не поклања она врста цвета која симболише тугу и сету.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas