· · Коментари: 0

Песма која може смањити СТРЕС И АНКСИОЗНОСТ ЗА 65%: НАстала је као резултат сарадње МУЗИЧАРА И ТЕРАПЕУТА (ВИДЕО)

Песма је креирана како би допринела смањену осећаја бриге, страха и напетости

1676558466_shutterstock_2211550227.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Живот је данас драстично другачији него што је то био пре. Чини се да доношење и најједноставнијих одлука представља велики стрес. Примамо превише информација, што чини да се осећамо оптерећено и тескобно. Посебно велику улогу у томе имају паметни телефони и техологија.

Чини нам се да без мобилног не можемо да функционишемо, имамо константну потребу да нам је у рукама и пружа нам лажни осећај повезаности. На све то, гледајући различите профиле на друштвеним мрежама, имамо утисак да сви сем нас живе срећно, испуњено и да стално путују.

Хтели то или не, упоређујемо се са људима о којима ништа не знамо, осећајући се мање вредно. Анксиозност је најчешћа последица, односно осећај стрепње, бриге, страха и панике, која је обично преувеличана у односу са реално стање.

Како је све више људи који пате од анксиозности и који су под контантном бригом, истраживачи са Миндлаб Интернатионал-а у Великој Британији желели су да открију која врста музике може највише опустити људски организам. Песма "Wеигхтлесс" показала се као нумера која је највише умањила осећај анксиозности код учесника, за чак 65%!

Песма "Wеигхтлесс" креирана је од стране Марцони уније, музичара који су се удружили са терапеутима.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.