· · Коментари: 0

Сањали сте да сте се посвађали са најбољом ПРИЈАТЕЉИЦОМ? Погледајте шта вам ПОДСВЕСТ поручује

Овакви снови су чести, а сада можете открити шта они значе

1671030182_Foto-Shutterstock-kosmar.jpg
Фото: Схуттерсток

Верује се да анализа снова сеже више од 3.000 година уназад, али дуго се расправљало о томе како се тачно снови тумаче. Свештеници у старом Египту мислили су да су снови облик натприродне комуникације. У старој Грчкој су се сматрали предзнаком нечег важног и значајног.

У новије време утемељитељи психијатрије Сигмунд Фројд и Карл Јунг такође се нису слагали око тога како би тачно требало да тумачимо своје снове. Фројдова теорија снова сугерише да они представљају несвесне жеље, мисли, испуњење жеља и мотивацију, док је Јунг видео снове као индивидуални покушај да нам наша психичка димензија саопшти нешто важно.

Иако су учесталији снови о томе да нас неко лови, постоји велика вероватноћа да ћемо током живота сањати и о свађи са људима које волимо. Зато су стручњаци за снове и психолози за ХеллоГигглес објаснили шта тачно значи сањати свађу с најбољим пријатељем.

Прочитајте још: Шта нам поручују СНОВИ О ПАДАЊУ? Подсвест вам поручује више ствари

Превише стреса

Ако сте потискивали емоције или сте се у задње време осећали напето и преморено, то би могло да се манифестује кроз снове у облику борбе с пријатељем. Мануела Шмитен, психолошкиња у Иннер Спаце Псyцхологy, каже да би сан о свађи с најбољим пријатељем могао да буде показатељ стреса у свакодневном животу или физичког стреса с којим избегавате да се суочите.

- Ако сте преморени, исцрпљени или се осећате напето и напето, те емоције понекад могу ида зађу на видело у сну - објашњава Шмитен.

Предлаже да се позабавите свим стресорима с којима се суочавате док сте будни и учините све што можете да их ублажите. За мирније снове може да помогне медитација пре спавања или писање дневника у којем износите своја размишљања и емоције.

Ствар поверења

Инбал Хонигман, славна видовњакиња и стручњакиња за снове, верује да је сан начин на који подсвест комуницира са свесним умом.

- Сањамо ствари којих се бојимо, сањамо ствари због којих смо забринути. Ако сматрамо да можда из неког разлога не можемо да имамо поверења у најбољег пријатеља, или пријатељ не верује нама, та брига ће заокупити наше мисли - каже Хонигман.

Истиче како није важно да ли постоји стварно упориште око те забринутости, јер она постоји независно о стварности. Зато предлаже да, када сањате свађу с пријатељем, размислите о важним питањима као што су ко је у сну кривац за свађу, јесте ли обоје поштених намера у тој свађи, те зашто настављате свађу и не одустајете од расправе.

Одговори ће вам открити много детаља када је реч о тумачењу сна. Ако знате да сте неправедни у сну, признајте то и добро размислите да ли се понашате према пријатељу неправедно и у стварном животу.

- Можда сте због нечега љути на пријатеља у стварном животу, или је само случајно део вашег сна јер сте љути због нечег другог. Теме о којима сањате су ваше сопствене и не указују ни на шта необично о човеку о којем сањате - каже Хонигман.

Вероватно се свађате с пријатељем у стварном животу

Као и код свих снова, контекст је важан фактор када се ради о дешифровању онога што би могли да значе.

- Ако постоји пријатељ у вашем стварном животу с којим се не слажете, онда сан представља сценарије око те ситуације - каже Шмитен.

Предлаже да се запитате да ли покушавате нешто да сакријете од пријатеља или постоји нешто неизречено што узрокује несклад у вашем пријатељству. Такође, ваља промислити да ли се осећате кривима због нечега што сте учинили. Шмитен предлаже да размислите о радњи сна како бисте сазнали како се носити с њом у стварном животу. Јесу ли ваши поступци у сну разумни? Избегавате ли разговор који треба водити? Велике су шансе, ако се сан учестало понавља, да морате да се суочите са проблемом и можда спасавате пријатељство које вам је важно.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.