Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Седам водиља за срећнији живот: Зашто је важно да избегнемо драму?

Не можемо се у свакој ситуацији водити неписаним правилима, али бисмо могли да се потрудимо

1686233623_shutterstock_1082155934.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Та чувена фраза “рад на себи”! Када се удубимо испод површине видећемо да рад на себи, лични раст и развој подразумевају заправо пут ка срећнијем животу у коме мми знамо да смо дали своју најбољу изведбу и за себе и за друге.

Хајде да се подсетимо 7 правила срећнијег живота која ће вас увек вратити на прави пут сопствене аутентичности чак и када мало залутате.

7 златних правила за срећан живот:

Помозите онима којима можете, кад год можете

Следећи пут када неко налети на вас случајно каже погрешну ствар или му треба помоћ да подигне нешто тешко у ауто, не губите из вида спознају да би то како реагујете у том тренутку према њима могао бити најбољи или најгори део њиховог дана.

Останите поуздани и испуњавајте своје обавезе

Обавезе долазе у свим облицима и величинама. Људи су толико заузети да је лако изгубити појам о томе шта смо рекли и која обећања смо дали. Из тог разлога, можда једна од најупечатљивијих ствари које можемо да урадимо за другу особу јесте да урадимо оно што смо им рекли да ћемо урадити, без обзира да ли смо у истом расположењу као када смо то рекли или не. Ово се назива интегритет.

Останите љубазни у сваком тренутку

Да ли сте икада зауставили аутомобил да бисте пустили некога да пређе улицу или пређе у вашу траку? Да ли сте икада то урадили, а заузврат нисте добили никакву захвалност? Без осмеха, без климања главом, без једноставног махања руком да бисте потврдили вашу љубазност? Иако ово изгледа као мали задатак, ефекат који има на друге је много већи.

Учтивост није нешто што захтева много труда, што је можда један од разлога зашто је изненађујуће што се чини тако ретко ових дана. Али ако бисмо сви уложили заједнички напор да будемо мало љубазнији једни према другима, могли бисмо да направимо разлику у животима небројених људи.

Будите искрени према свима

Без обзира са ким имате посла или у каквој ситуацији се налазите, разговарате са људским бићем. Људско биће са породицом, изазовима, борбама и обавезама — баш као што их имате и ви. Најтежа али и најбоља ствар коју можете урадити и за себе и за друге је да будете отворени и скрени.

Мање водите рачуна о томе ко је у праву, а више о томе шта је исправно

Двоје људи може да уради исту ствар на потпуно различите начине и обоје осећају да је начин на који раде ствари исправан јер је то оно на шта су навикли. Ако се ова два човека удруже и треба да ураде исту ствар, природно је да ће доћи до сукоба или свађе око тога како то треба да се уради.

Овакве ствари су корен многих расправа у односима, али зато морамо да имамо идеју правичности. Шта има највише смисла? Шта је поштено према свима који су укључени? Шта ће нам омогућити да дођемо до цила на начин да свима буде удобно? То иде даље од компромиса; ради се о искреном настојању да разумете како се друга особа осећаи да то укључите у ваше доношење одлука.

Дајте све од себе да избегнете драму

Живети живот без сукоба је скоро немогуће. На крају, када се неко стално нађе усред превирања, мора се запитати шта је (или ко) заједнички именитељ. Понекад сукоб изазива друга особа у вашем животу од које је тешко отићи. Понекад се може чинити да је ван наше контроле.
Иако то није лако, није случајно да неки људи никада не могу да побегну из циклуса драме. Све је у одлукама које доносимо на том путу.

Покажите своју захвалност другима

Превише је лако изгубити појам о стварима које други раде за нас, чак и када су то мале ствари. Можда у мислима ценимо ова дела, али ако давалац не осећа вашу захвалност према њима, онда је то исто ка ои да она не постоји.

БОНУС ВИДЕО

                                       Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas