· · Коментари: 0

Сетите се три ствари када све крене наопако: Будите себи пријатељ

У животу се изнова суочавамо са разним успонима и падовима

1680184488_shutterstock_223519156.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Животно путовање је попут ролеркостера, али је важно и да при убрзању сачувамо свој мир и баланс. Постоје дани када мислимо да су ствари кренуле наопако, када се планове не остварују баш онако како смо ми замишљали. Баш у тим данима наша воља и оптимизам су на тесту - тада је важно да побегнемо од понора очаја и негативних мисли.

Без обзира да ли сте за неуспех одговорни ви или су то околности или други људи, не трагајте за кривцем, већ покушајте да се фокусирате на решења. Превазилажење тешких ситуација и негативних околности једна је од најважнијих животних вештина.

Када мислите да вам је у животу све кренуло наопако, сетите се следеће 3 мисли и наставите даље:

Пре него што изградите нешто ново, често морате да уништите старо

Када живот на који смо навикли престаје да изгледа исто, понекад морате да освестите да ли је уопште вредно да се опирете промени. Неки људи често живе по инерцији и лоше подносе промене. Важно је да схватимо да се у животу често промене дешавају изненада и да једна може са собом да повуче друге. Такође, неке промене које су нам изгледале страшно, заправо могу бити изузетно добре по нас. На прмер, када вас један од најбољих пријатеља изда, то је свакако болно искуство, али са собом доноси лекцију и свест да треба увек да размислите какви људи вас окружују. Можда ће баш уместо тог пријатеља неко нови обогатити ваш живот.

Сваки појединачни временски период је само једна од многих животних фаза

Живот је подељен на много различитих временских периода. Понекад су дани обојени ведрим бојама, светли су и радосни, а некад се суочавамо са сивилом и изазовима. Важно је да се у таквим тренуцима подсетимо колико су се пута дани у нашем животу смењивали, као и да често након изазовних дана дође нешто добро, боље и лепше.

Третирајте себе као пријатеља

Када нешто крене наопако, многи људи упадну у стање претеране самокритилчности и беса према себи. Здраво размишљање и рад на грешкама је, наравно, важна ствар, али је увек питање где подвући црту. Линија у којој се разумна самокритика развија у самобичевање, то је граница коју треба да направите. Размислите, ако се према себи понашате тако када направите грешку, како се онда опходите према другма? Мало је вероватно да ћете викати на пријатеља и бити бесни на њега онда када му је потребна подршка. У реду је освестити грешке, али не дозволите да паднете у очај, већ учите из свог искуства.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.