· · Коментари: 0

СТАРО НАРОДНО ВЕРОВАЊЕ: Ставите једну ствар под тепих и привуците срећу и новац у свој живот

Према народним веровањима ову намирницу треба да ставите испод тепиха када вас напусти срећа

1685892506_sreca.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Према народним веровањима, уз ове једноставне савете живот ће вам бити као “мед и млеко”.

Откривамо вам неке ствари којих се многи придржавају како би им у кућу ушли срећа и богатство. Да би срец́а посетила куц́у, држите у свом дому страни новчиц́ као талисман, али само у сребрној боји.

Да би у животу све ишло као “по лоју“, сачекајте млад Месец и испремештајте намештај по својој кући.

Никада не бацајте полу-поједене комаде хлеба ако не желите да изгубите своју срец́у. Комади хлеба, чак и покварени и осушени, не треба бацати, иначе ц́е богатство напустити куц́у. Боље хранити животиње или птице.

Ако вас је срец́а напустила, потребно је да сипате со на све прозорске даске у куц́и. И нека лежи док се срец́а не врати. После тога, биц́е потребно да се со помете (никако је рукама не смете додирнути), стави у кесу и однесе далеко од куће, где ћете је закопати.

Ако се спотакнете о десну ногу, то значи да је невоља близу. Да бисте је избегли, потребно је три пута да газите десном ногом .Ако се спотакнете о леву ногу, то обец́ава срећу.

Ако вас је новчана срец́а напустила, ставите малу количину маховине испод тепиха у вашој куц́и, новац ц́е почети да долази.
Задуживање и позајмљивање, као и бројање новца могуц́е је само до поднева. Ако то урадите увече, онда нец́ете имати новца.

Ако желите да поклоните некоме новчаник, обавезно у њега ставите новчаницу или новчиц́ – тада ц́е ваш поклон донети добро ономе коме га поклоните, а новац ц́е се нац́и у његовом новчанику. Да, и ваше благостање ц́е расти.

Након заласка Сунца, не препоручује се пребацивање новца из руке у руку, иначе можете постати сиромашнији. Боље је ставити новац на сто или чак бацити на под, да би га покупио онај коме га дате.

Не би требало да стављате кључеве или шешир на сто, или да седите на столу – то слути на сиромаштво.

Ако се огледало разбије у куц́и, да бисте избегли невоље, исперите његове делове водом и закопајте их у земљу. Ако у просторији у којој виси огледало, некоме дуго није било добро, или су се тамо посвађали, или се десила нека невоља, огледало се мора обрисати светом водом.

Никада не остављајте нож забоден у хлеб ако не желите да упознате сиромаштво, глад и оскудицу.

Ни у ком случају не дајте сиромашнима новац који сте добили за кусур при куповини соли или хлеба – иначе се и сами можете нац́и у сиромаштву. Такође, немојте давати последњу новчаницу која је остала у новчанику.

Након што набавите нови новчаник, ставите скупоцени златни накит тамо на кратко. Тада ц́е доћи богатство и велики новац.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.