Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИСПОВЕСТ

Стјуардеса из Београда открила је кога најчешће љубе девојке које с ових простора одлазе у Дубаи: Ево зашто се не удају за ШЕИКЕ, и колико зарађују

Поред луксузног стила живота, постоји и друга страна медаље

1685538563_shutterstock_793485643-stjuardesa-Emirati.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Већ смо упознати са чињеницом да жене масовно одлазе у Дубаи, у потрази за луксузним животом и моћним шеицима који би им то обезбедили. Мрачне исповести девојака које су се у потрази за луксузним животом суочиле са разним перверзијама, срушиле су уверење да је Дубаи место на којем је све савршено.

Стјуардеса из Београда открила је кога најчешће љубе девојке које с ових простора одлазе у Дубаи, када се као стјуардесе запосле у једној светски познатој авиокомпанији.

- То су Либанци. Иначе су ниски, али зато имају "причу" и шармантни су. Слични су нам темпераментом, јер ипак су они Медитеранци. Имају став да су најлепши, најбољи и најатрактивнији. Но, нећете их видети међу пилотима. Углавном раде као стјуарти и у угоститељству - каже Београђанка М.Р., која је четири и по године била стјуардеса у познатој авиокомпанији, а сада се бави односима с јавношћу, пише Пинк.рс.

Наравно, ту није крај причи о љубавном животу стјуардеса. Маја наставља да их има различитих, од оних са сретним завршетком до срцесламајућих.

- Једна колегица је врло брзо упознала свог садашњег супруга Норвежанина који је био пилот и данас имају двоје деце. Друга се заљубила у Египћанина који је због ње перфектно научио њен материњи језик, да би након три године везе одлучио да ожени дјевојку која му је договорена у детињству. Оне којима момци дођу у посету у Дубаи и одседну код њих, што је забрањено, само слажу да су им то рођаци, јер их заправо нико неће проверавати - рекла је Маја и додала:

- Тешко да би се Хрватица, као ни Српкиња или Црногорка заљубила у Арапа (изузев Либанца), јер они нису нарочито привлачни мушкарци, а ми ипак имамо своје стандарде лепоте. Ако је жени стало до новца, па је то мотивише, онда треба да буде свесна да су они врло привржени својој култури и да се на крају одлуче на уговорени брак. Чак и кад је у питању велика љубав, ни она не може срушити ту баријеру, колико год ми одавде мислиле да љубав све побеђује. Новац је у том послу битан фактор, а Маја тврди да се истовремено може проводити на дестинацијама и, од плате која се креће од 1.500 до око 2.000 евра, те додатног џепарца, довољно уштедети да би након четири или пет година рада могле у родном граду купити стан од 40 или 50 метара квадратних по цени од нешто вишој од 1.000 евра по квадрату.

- На свакој дестинацији останемо између 13 и 36 сати, а у хотелу су нам плаћене све услуге осим хране и због тога добијамо џепарац. У Лондону је то било 65 фунти, у Паризу око 75 евра, док је Цирих био најбољи са 160 франака - рекла је.

Јасно је да је живела пуним плућима, али постоји друга страна медаље.

"Када ми кажемо "опрости" или "молим те", онда то стварно мислимо. Но, у корпоративној култури Емирата "молим те" мора све пратити. Чак вас могу пријавити надређенима да имате проблем у понашању. Исто вам се догоди кад вам надређени упути критику, а ви покушате објаснити да нисте криви."

Док је студирала историју уметности, радила је као новинарка на телевизији и водила је јутарњи програм. Радила је интервјуе с Београђанима који живе у иностранству, и тако је 2002. године срела познаницу која је била стјуардеса у једној авиокомпанији.

- Интервју за посао је био на енглеском језику. Прво смо у групама разговарали којих 10 занимања бисмо изабрали да започнемо цивилизацију на другом планету. Затим су уследили психолошки тестови. У парове смо спајали момке с момцима, те девојке с девојкама по основи тога из које су државе, колико имају година. Требало је да замислимо да су то особе који су управо добили посао стуарта и стјуардесе, те да морамо одредити ко ће с ким бити цимер и да објаснимо зашто смо тако одабрали. Затим су од 25 ствари с листе морали изабрати оних 15 које би понели са собом у случају пада авиона у воду, те их поређати по приоритету. Затим смо решавали психолошки тест са 180 питања. Није било краја писању одговора. Једно од питања је било је да изаберемо уљеза између три речи "говор", "мрмљање" и "звиждукање". Сад, је ли требало избацити говор или звиждукање и зашто је то питање важно и што они из одговора закључују, мени је тотално нејасно. У финалном кругу смо имали интервју један на један и требали смо предати фотографију у ставу мирно и с великим осмехом, одевени у сукњу, сако и са салонским ципелама са затвореним прстима. Након 12 сати тестирања прође око 10 посто кандидата - изјавила је.

За крај је испричала, да је данас много задовољнија јер као ПР ужива у послу који ради, док је као стјуардеса уживала у бенефицијама које јој је доносио посао.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas