Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТИБЕТАНСКЕ ПОСЛОВИЦЕ: Древне мудрости које вам могу помоћи да пребродите тешке тренутке

Тибетанске пословице о љубави, човеку и доброти

1683966937_profimedia-0039896024.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Уколико волите да читате и сакупљате мудре мисли и инспиративне цитате, онда не бисте требали да занемарите тибетанске пословице које говоре о различитм аспектима живота, а највише о томе како да пронађемо срећу:

Не дај да те одушевљавају похвале, не дај да те презиру, већ добро познај своје врлине и снаге. То су карактеристике изузетног човека.

Увредљиве речи никада не треба користити чак ни против непријатеља... јер ће вам се оне неизбежно вратити. Баш као што се ехо враћа са стена.

Најбоља веза је она у којој међусобна љубав превазилази потребе једних других.

Будите љубазни кад год је то могуће. Увек је могуће.

Срећа није нешто спремно. То долази из ваших сопствених поступака.

Тајна дугог и испуњеног живота је: једите упола мање, ходајте дупло више, смејте се три пута јаче и волите преко сваке мере.

Он разуме да љубав и велики успех понекад подразумевају велике ризике.

Речи су само мехурићи воде, док су дела прскање злата.

Живите у радости и љубави, чак и међу онима пуним мржње.

Победити себе је већа победа него победити хиљаде људи у једној битци.

У нашој борби за слободу, истина је једино оружје које поседујемо.

Када сте задовољни да једноставно будете оно што јесте и не упоређујете се са другима, сви ће вас поштовати.

Свако путовање од хиљаду миља почиње једним кораком.

Пут до среће захтева три тајне: одлучност, труд и време.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas