· · Коментари: 0

ТРОЈКЕ РОЂЕНЕ САМО ТРИ НЕДЕЉЕ НАКОН ШТО ЈЕ МАЈКА ОТКРИЛА ДА ЈЕ ТРУДНА: Држе 2 Гинисова рекорда, а њихов отац је све тешко поднео (ФОТО)

Руби Роуз, Пејтон Пејџ и Порша Меј Хопкинс, рођене су у 22 недељи трудноће

1680003057_BEBE-NASLOVNA.png
Фото: ИТВ Неwс Wест Цоунтрy

Британске тројке, су поставиле два Гинисова светска рекорда, а тек су се родиле- оне су најраније рођене и најлакше бебе икада. Тројке су рођене у фебруару 2021. и управо су прославиле свој 2.рођендан. Рођене су у 22.недељи, са комбинованом тежином од 0,965 грама (2лб 13оз).
Најстарија Руби, рођена је у 10:33 ујутру, тешка 0.453 грама и одмах је повијена у полиетиленски повој, који је деловао као импровизована материца, не би ли сачувао топлоту и смањио ризик од хипотермије, наводи ДаилyМаил.

Пејтон Џејн рођена је у 12:01 и била је још лакша, а Порша Меј рођена је хитним царским резом у 12:02 поподне и била је најситинија од свих.

 

Њихова мајка, Михаела Вајт открила је да је трудна у 19.недељи, и тада је остала запањена сазнањем да носи не једну већ 3 бебе! Она се породила само три недеље касније, уз подршку партнера Џејсона Хопкинса, који ју је описао као ''чудесну маму''. Упркос подршци 21 лекара и медицинских сестара, порођај је описала као ''трауматичан''.

Од сваке бебе се захтевало да самостално дише 10 секунди, пре него што би медицинско особље интервенисало и обезбедило кисеоник. Све три бебе су прошле тест, и наставиле да се опорављају у наредна 72 сата, која се сматрају најкритичнијим. Остале су на одељењу интензивне неге у наредних неколико месеци. Најмлађа бебица је остала мало дуже од својих сестара.

Ове чудесне тројке сада имају 2 године, иако добро напредују, живе са различитим степеном церебралне парализе. Руби може самсотално да једе, пузи и хода, док њене млађе сестре имају потешкоће у кретању и неопходна им је цев за храњење.

Родитељи су објаснили да се свако на свој начин носи са проблемима које имају њихова деца. Госпођа Вајт је рекла:

''То може да буде заиста изазов за свакога ко има децу са сметњама у развоју, али ја и мој партнер радимо све што је у нашој моћи за њих'', изјавила је ова храбра мама.

За разлику од ње, њен партнер је поделио своје искуство:

''Било је веома веома стресно прве године'', изјавио је господин Хопкинс, који је још додао да је патио од пост-порођајне депресије и пост-трауматског стресног поремћаја.

''Постнатална депресија није баш препозната код очева, и читаво искуство за тату може бити веома отуђујуће'', објаснио је он.

 

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ