· · Коментари: 0
вежбе у кућним условима

У сусрет лету: Најефикасније вежбе за затегнутост УНУСТРАШЊЕ СТРАНЕ БУТИНА

Унутрашњост бутина је можда место које нам је најмање издефинисано када су ноге у питању. Једноставно у свакодневници најмање обављамо покрете којим би тренирали овај део тела, те оне временом могу постати "млитаве"

1652980792_yoga-gf0e2e60db_640.jpg
Фото: Пиксабеј

Зато смо вам спремили најјефикасније вежбе за скидање сала на унутрашњем делу бутина, као за учвршћивање и тонирање мишића у том пределу. 

Прочитајте још: Ево колико тачно ЧУЧЊЕВА треба да радите дневно за ВЕЋУ ЗАДЊИЦУ: Ове бројке може свако да испоштује

Зашто је сало са унутрашње стране бутина тако тешко уклонити?

Унутрашња област бутина је проблематично подручје за већину жена. Али зашто је овај део тела тако тешко поправити? Први разлог је тај што унутрашњи мишићи бутина често буду изостављени из многих фитнес рутина. Осим тога, наши женски хормони шаљу вишак масти право у доњи део тела, што је у прошлости било од помоћи када су жене морале да преживе хладне зиме и хране своју децу — али данас није баш потребно. И на крају, зато што и у свакодневним активностима, најмање активирамо те мишиће како би их одржавали тонираним. 

Ојачајте унутрашњу страну бутина следећим вежбама: 

Вежбе испод циљају на вашу унутрашњост бутина, али и на друге мишиће који су повезани са укупном чврстином ваших бутина и снагом мишића ваших ногу. Молимо прилагодите препоруке за понављања и број кругова својим могућностима. Вежбе треба да буду изазовне, али и не превише напорне за ваше тело! Увек можете додати више  понављања ако желите да изазовете себе још више.

Вежба унутрашњег дела бутине бр. 1: Прескакање вијаче 

Почетни положај : стојећи. Држите крај ужета у свакој руци и поставите га иза себе. Пребаците конопац преко главе подижући руке. Када је испред вас, прескочите конопац. Скочите 30-40 секунди, одморите 20 секунди, поновите три до четири пута као загревање.

Вежба унутрашњег дела бутине бр. 2: Искорак са теговима

Почетни положај : Устаните усправно и узмите тег у сваку руку. Иступите једном ногом све док вам потколеница и бутина не буду под углом од 90 степени (удахните током овог покрета). Уверите се да вам колено не иде даље од ножних прстију! Користите пете да се гурнете у почетну позицију (издахните током овог покрета). Поновите овај процес 12 пута за 3-4 круга!

Вежба унутрашњег дела бутине бр. 3: Степовање са шипком иза врата  

Почетни положај: Поставите шипку на задњи део рамена. Станите усправно и иза равне клупе, степеница или било које друге препреке која није превисока да бисте на њу закорачили. Ставите леву ногу на равну клупу и пустите да вам десна стопа полако иде поред леве ноге. Спустите се десном ногом и поново поставите леву ногу поред десне ноге. (почетни положај) Поновите овај процес 10 пута са сваке стране у 3 круга!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.