Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ако сте нерасположени и напети, могуће је да вам недостаје један минерал: Од њега зависи много тога

Обратите пажњу на тегобе

1660028784_pexels-andrea-piacquadio-3767411.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Стрес је један од највећих непријатеља човековог здравља. Лоше утиче на расположење, сан, имунитет и квалитет живота. Спроведена истраживања показују да стрес може да исцрпи важне минерале у нашем организму. Измђу осталог и магнезијум.

А када дође до смањења нивоа магнезијума у организму постајемо још подложнији осећају стреса. У суштини то је зачарани круг - стрес исцрпљује магнезијум у организму, а мањак овог минерала додатно  умањује могућност борбе против стреса.

Магнезијум је круцијалан за здравље костију, регулацију шећера у крви, производњу енергије и још много тога. Он је веома важан за људски организам јер је укључен у више од 300 виталних метаболичких процеса у телу. Магнезијум је осми најчешћи минерал на Земљи и трећи најчешћи минерал у морској води, након натријума и хлорида. За нас је најважнија чињеница да је то четврти најчешћи минерал у људском телу. Највише га има у костима и зубима, око 60, односно 65%, остатак је у мишићном ткиву и ћелијама, а 1% у крви.

Прочитајте још: Знамо да је доручак важан, али како ПРЕСКАКАЊЕ РУЧКА делује на наше тело?

Ако нашем организму недостаје овај минерал подложнији сте стресу, раздражљивости и неповољним променама расположења. Зато је важно да га уносимо преко хране - лиснато поврће, авокадо, црна чоколада. банане, интегралне житарице, орашасти плодови, семенке само су неке од намирнице које обилују магнезијумом.

Симптоми који могу указивати да организму недостаје магнезијум:

  • умор
  • губитак апетита
  • мучнина
  • слабост
  • повраћање
  • утрнулост
  • грчеви у мишићима
  • поремећени срчани ритам

Бонус видео:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas