Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Идеалан положај за спавање: У њему се тело најбоље опушта и регенерише

Мало њих размишља у ком положају спава и како то може утицати на здравље

1674997861_shutterstock_710814895.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Када легнемо после напорног дана, ни на крај памети нам није да ли ћемо утонути у сан у добром положају. Али, положај у ком спавамо и те како је битан и може утицати на наше здравље, а не само на квалитет сна.

Чак трећину свог живота проведемо спавајући, те је јако битно који положај заузимамо када легнемо у кревет.

- Спавање на леђима је најпрепоручљивији положај јер омогуц́ава да се пршљени на леђима природно поравнају у неутралном положају, без увртања или савијање - сматра стручњакиња за спавање Киера из "Притцхард из Еверyнигхт Маттрессес".

Спавање на леђима добро је по здравље кичме, док је спавање на десној страни добро за срце:

- Бол у леђима и сан могу бити у сталном циклусу. Ако вец́ имате болове у леђима, можда ц́ете спавати мање јер ц́е вас бол пробудити, а недостатак сна такође може допринети боловима у леђима јер ваше тело нема довољно времена да регенерише ткиво док спавате - наставила је Киера.

Подаци говоре да свега 10% људи спава на леђима, док 74% спава на боку. Само 16% спава на стомаку, што није препоручљив положај, будући да се на тај начин врши притисак на грудни кош, кичму и плућа.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas