Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТ

Менструални грчеви који не пролазе ни после лекова? ОПРЕЗ, ево шта је заправо у питању!

Ево како да препознате болове који захтевају одлазак лекару.

1631623936_Depositphotos_65557751_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

У медицини бол се сматра драгоценим симптомом јер недвосмислено упућује да је нарушено здравље. Чињеница је да не би требало оптерећивати сваком врстом бола, али постоје они које никако не би требало игнорисати.

Прочитајте још: ПЕТ РАЗЛОГА због којих свако јутро треба да поједете 4 НАТОПЉЕНА бадема

Оштар бол у грудима

Ова врста бола често је први знак срчаног удара. Од људи који су доживели инфаркт миокарда, њих 30 одсто је имало овај симптом. Оштар бол између плећки чешћи је код жена, као и бол у вилици, недостатак даха и мучнина.

Бол у предњем делу леђа праћен грозницом

Ово стање указује на проблем са бубрезима. Немојте да занемарујете комбинацију температуре, мучнине и бола у леђима. Ове тегобе се јављају када се бактерија која се инфилтрирала у уринарном тракту рашири до бубрега, чинећи инфекцију још озбиљнијом. Може почети са симптомима инфекције уринарног тракта, као што је бол приликом уринирања, али неким људима се испољи тек касније. Ако се инфекција бубрега не лечи, бубрези могу да откажу. Исти бол се јавља и у случају напада бубрега који настаје због присуства камена или песка.

Прочитајте још: Проблем са ЕРЕКЦИЈОМ решава једна шоља ЧАЈА

Менструални грчеви који не пролазе ни после лекова
Ендометриоза је често праћена овим симптомом. Реч је о обољењу које може да утиче на плодност жене и није ретко. Четрдесет до 60 одсто жена чије су менструације веома болне имају овај здравствени проблем. Терапија се најпре спроводи контрацептивним пилулама, а уколико нема резултата, прелази се на хируршко лечење.

Туп бол у доњем десном делу стомака

Обично је знак упале слепог црева. Бол обично почиње у централном делу стомака и постепено се помера надесно. Ако слепо црево пукне, може да дође до озбиљних компликација и у крвоток могу да доспеју бактерије и узрокују сепсу. 

Прочитајте још: Почните дан једном стабљиком целера и уживаћете гледајући се у огледало

Ако осећате овај бол, идите у најближи ургентни центар. Најчешће бол постаје много јачи 24 сата од почетка. Код запаљења слепог црева бол није толико јак када притиснете стомак, него када га ослободите притиска.

Изненадна и јака главобоља

Може да буде знак пуцања дегенеративног проширења крвног суда главе (анеуризме). Дакле, типична слика пуцања анеуризме је нагло настала, јака потиљачна главобоља која се шири дуж кичменог стуба. Она може да буде праћена и епи-нападом и коматозним стањима. Ова врста бола често може да се припише стресу, па зато не би требало занемаривати изненадну и јаку главобољу.

Прочитајте још: Почните дан једном стабљиком целера и уживаћете гледајући се у огледало

Код три одсто људи који иначе болују од мигрене, пуцање анеуризме се не препозна јер знаке које им тело шаље приписују овој врсти главобоље. Већина људи има благе или умерене главобоље којима помогне један лек против болова. Али ако главобоља не престаје, зовите Хитну помоћ. Никако немојте сами да идете у болницу.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas