Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Три вежбе за ослобађање анксиозности: Можете да их радите било где

Све чешће чујемо да неко пати од анксиозности

1668158536_shutterstock_2018571389.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Када већина људи чује реч одмор, одмах помисле на спавање. Иако је ово ефикасан начини за опуштање, постоје и други начини да укључите опуштање у свој дан који не укључују спавање.

Вежбајте прогресивно опуштање мишића

Прогресивна релаксација мишића је техника дубоке релаксације која вас учи како да опустите мишиће наизменично. Фокусирајући се на сваки мишић, можете постати присутнији и свеснији осећања у свом телу. Лезите или седите онако да вам буде удобно, полако и дубоко удахните, омогућавајући свом телу да се потпуно опусти. Започните затезањем и стварањем напетости у ножним прстима око пет до седам секунди. Затим отпустите напетост, опуштајући ножне прсте. Прођите кроз своје тело, понављајући овај процес за сваку од главних група мишића.

Прочитајте још: Који симптоми слуте на МОЖДАНИ УДАР? Како га препознати у 3 ЛАКА КОРАКА, пре него што се особи укаже стручна помоћ

Покушајте да пишете

Писање је моћно средство које вам може пружити преко потребно олакшање и помоћи вам да се опустите и одморите. Већина људи има тенденцију да избегава своја осећања јер их се плаши или зато што су тако научени да раде. Међутим, избегавање и потискивање осећања изузетно исцрпљује вашу енергију, а дугорочни утицај тога је далеко већи од краткорочног бола који бисте доживели ако их обрадите.

Када потискујете своја негативна осећања, складиштите негативну енергију у свом телу. Неизражена туга обично изазива летаргију и депресију, а неизражена љутња се често манифестује као анксиозност и раздражљивост. Писање објаве је једноставна активност коју можете покушати да бисте ослободили ове негативне емоције, пише Минд Бодy Греен.

Размислите о прошлости

Одвојите тренутак да седнете и размислите о неким болним стварима које сте искусили у животу и бољим стварима које су као резултат тога дошле у ваш живот. Ово је веома корисна вежба јер ц́е вам помоћи да препознате да ствари обично функционишу за наше највише добро, чак и када нам у овом тренутку није тако.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas