· · Коментари: 0
фенг схуи

Четири фенг шуи грешке које сви правимо: Ове ствари под хитно избаците из ДНЕВНЕ СОБЕ

Ове ствари морате променити у дневној соби будући да доноше лошу енергију и нарушавају хармонију

1651864229_toa-heftiba-FV3GConVSss-unsplash.jpg
Фото: Unsplash

Дневна соба је изузетно важна просторија сваког дома - ту се одмарамо, пијемо кафу, дружимо, проводимо време са осталим укућанима. Зато је битно да је уредите тако да омогућите најоптималнији проток позитивне "чи" енергије. Међутим, многи праве грешке што доводи до накупљања негативне енергије и привлачења несреће.. Погледајте које ствари треба да промените под хитно.

1. Неправилно постављен намештај

Да би добра енергија могла да циркулише кроз дневну собу, намештај мора бити постављен на одговарајући начин. Оно што увек морате имати у виду то су врата! Посебно водите рачуна о већим стварима које се налазе у овој просторији - нпр. сто треба да буде постављен тако да можете да видите врата док радите, али да нисте директно испред њих. Исти принцип важи за софу или кревет.

2. Натрпан простор

Несређен и неуредан ормар или било који простор, блокираће проток "чи" (позитивне) енергије. Ове блокаде даље негативно утичу на креативност, здравље,  односе и проток новца. Свако гомилање ствари које вам више не служе, које су покварене или немају сврху, једноставно не доноси добру енергију. Зато се препоручује да имате више празног простора на полицама и ормарима, односно да их не затрпавате сувишним стварима. Ствари је боље држати у затвореним фиокама и ормарима него на отвореним полицама. Баците све оно што нема сврху, не користите или више није у функцији!

3. Унесите биљке

Обавезно их набавите! Са њима просто нема грешке - оплемениће ваш простор, добри су освеживачиваздуха, а зелена боја листова делује смирујуће на људски организам. Многе биљке такође помажу у филтрирању токсина и побољшању квалитета ваздуха у затвореном простору, па је то још један разлог да их имамо. Према фенг схуи дисциплини биљке оне могу да побољшају проток чи (енергије животне снаге) у вашем дому.

4. Предмети који буде негативне емоције

Јако је битно да у дневној соби немате предмете који у вама буде негативне емоције или вас узнемиравају. Примера ради, маске које се купују као сувенири, у облику узнемиреног или тужног лица или нека друга ствар која у вамаизазива непријатне емоције кад је угледате, неће донети никакву добру енергију у дом.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.