· · Коментари: 0
КУЋНИ САВЕТИ

Ево како да очистите ТОСТЕР на прави и пре свега БЕЗБЕДАН начин

Вратите стари сјај овом малом, али изузетно моћном апарату који свакодневно користите....

1636668916_shutterstock_1900009840.jpg
Фото: Shutterstock

Ако ваш тостер има мирис запаљене хране док пече или оставља мрвице по радном столу када га померате, дефинитивно је време да га темељно очистите. Нагомилавање мрвица не само да може довести до мање ефикасног рада уређаја, већ може довести и до спонтаног пожара у кухињи.

Прочитајте још: Лимун је изузетно ЗДРАВ, али особе које имају ОВЕ тегобе, не би смеле да га конзумирају

Следите наше кораке и безбедно очистите свој тостер.

1. Искључите тостер

Прва ствар коју треба да урадите је да се уверите да је ваш тостер искључен пре него што почнете да га чистите. У ствари, због ризика од пожара, америчка Комисија за безбедност потрошачких производа препоручује да увек искључите уређаје као што су тостери када их не користите.

2. Прочитајте упутство

Прочитајте још: Здравствени бенефит ЗЕЛЕНОГ ЧАЈА за који ретко ко ЗНА: Поред регулисања МЕТАБОЛИЗМА, овај чај помаже и код АРТРИТИСА

Сваки тостер је мало другачији па је важно да се увек позивате на упутство за употребу ради безбедности и предложеног упутства за чишћење вашег специфичног уређаја. Ако је ваш папирни примерак одавно бачен, проверите упутства произвођача на веб локацији компаније.

3. Избаците мрвице

Већина тостера има тацну која се може уклонити или једну од шарки, окрените је и отворите или уклоните послужавник. Затим отресите све мрвице и обришите тврдокорне мрвице сувом крпом. Имајте на уму да овај процес може бити неуредан, па га урадите преко судопере или канте за смеће. Ако је послужавник изузетно прљав или лепљив, можете да га оперете благим сапуном за прање судова и топлом водом.

Такође можете приметити неке мрвице ухваћене у грејачима, а за то можете да користите чисту, суву четкицу да их нежно олабавите пре него што их истресите.

Прочитајте још: ЗАЛИВАЊЕ БИЉАКА током зиме се мења: Уз један трик знаћете да ли им је потребно воде

4. Улепшајте спољашњост

У већини случајева можете једноставно да обришете спољашњост влажном крпом, користећи или благи сапун за прање судова или бело сирће. Ипак, увек водите рачуна да влага не доспе у било које дугме, прекидаче или на тостер, унутрашњу шупљину или компоненте тостера.

5. За нерђајући челик, користите средства за тврдокорне мрље

Прочитајте још: ФОНДУ СА ДИМЉЕНИМ СИРОМ: Најбоље предјело које можете да замислите! (РЕЦЕПТ)

На уређајима од нерђајућег челика користите прашак за чишћење за посебно тврдоглаве тамне трагове који се неће уклонити гумицом. Прво покријте отворе за хлеб да прах не изађе, а затим користите влажну крпу посуту прашком да изрибате нерђајући челик, који ће уклонити сву загорелу прљавштину.

6. Оставите времена да се осуши

Ако сте користили воду за чишћење спољашњости тостера или посуде за мрвице, потребно је да га добро осушите чистим пешкиром и оставите неколико сати да се осуши на ваздуху, или чак преко ноћи, пре него што запечете било који хлеб. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.