· · Коментари: 0

Фигуре које морате имати у кући: Привлаче срећу и обиље, а терају лошу енергију

У источњачким религијама ове фигуре имају велику симболику

1679483297_shutterstock_2006734574.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Дошло је пролеће, а поред генералног чишћења куће и избацивања негативних ствари из дома, добра је идеја да у свој стан унесете и предмете за које се верује да доносе добру срећу:

1. Симболи слона

У будизму и хиндуизму слона представља многе лепе ствари, од мајчинства и плодности до среће и мудрости. Баш зато што има пуно значења, веома је важно где ћете поставити фигурицу слона и какву. На пример, слон са подигнутом сурлом у дневној соби привлачи срећу.

2. Тамјан

Многи људи пале тамјан како би их његов мирис опустио, али користи се и за избацивање негативне енергије. Верује се да мирис тамјана има моћ да неутралише сваку врсту негативности.

3. Потковица

Ово је један од најстаријих симбола за срећу икада. Помињала се још у старим ирским легендама и бајкама, а постоје многа сведочења да потковица има моћ да одбије негативне силе и негативне људе, и држи их што даље од вашег дома. Класични начин да заштитите кућу јесте да окачите гвоздену потковицу изнад улазних врата.

4. Симболи корњаче

Омиљени симбол фенг шуи стручњака управо је корњача. Један је од четири небеска заштитника у које следбеници фенг шуија верују, што га чини веома моћним симболом. Било да је оклоп корњаче прави или је направљен од вештачких материјала, верује се да је моћан чувар дома и срећна амајлија ако се постави у близини улазних и задњих врата.

5. Бамбус

Кинеско сујеверје каже да је бамбус веома важан симбол у свакој кући, а број штапова које поседујете има различита значења. На пример, не треба гајити нити некоме поклањати 4 бамбуса, јер се овај број према кинеској нумерологији повезује са несрећом, чак и смрћу.

6. Црвена боја

Црвена боја се у многим културама широм света везује за срећу. Поставите неки црвени предмет у свој дом обавезно – вазу, тепих, драперије…

7. Жир

Жиреви важе за симбол заштите и моћи јер потичу са стаменог и веома отпорног, готово неуништивог дрвета. Можете их чувати у чинији као прелепу, природну декорацију или на прозорској дасци, као што налаже нордијска традиција.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ