Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
вредни савети

Како да припремите СВОЈ ДОМ пред одлазак на ОДМОР: Заштитите своју кућу од потенцијалне штете или лопова

Пре одласка на пут, битно је да предузмете мере предострожности што се тиче безбедности вашег дома

1657123422_shutters-g41a5b95dc_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Док се пакујете за пут добра је идеја да припремите свој дом за своје одсуство. Од бацања хране којој ускоро истиче рок трајања до провере да је све безбедно, обављање неких једноставних послова унапред може да направи велику разлику када се вратите са одмора. 

Прочитајте још: Представља симбол живота, љубави и раскоши: Овај цвет би требало да има сваки дом

Ово су ствари које треба да урадите у кући пре него што одете на одмор. 

Очистите фрижидер

Завирите у унутрашњост свог фрижидера. Замрзните, поједите или баците све што ће се покварити док вас нема. Ово је прилично разумљиво. Нико не жели да се врати кући у фрижидер пун покварене, смрдљиве хране.

Избаците ђубре

Искрено речено, изношење смећа је део чишћења. Међутим, ако чистите свој фрижидер, вреди поновити да свакако треба да извадите смеће пре него што одете. Ако то не учините, ризикујете да се кући вратите свим врстама ужеглог мириса и штеточина у изобиљу.

Предузмите мере предострожности за пожар

Пре него што одете, обавезно искључите електронику око куће којој није потребно напајање док вас нема. Не само да ће вам уштедети рачун за струју, већ ће и смањити ризик од пожара. Искључите ствари као што су рутери, телевизори, рачунари или некоришћени пуњачи.

Програмирајте свој термостат

Други начин да уштедите енергију док сте на одмору је подешавање термостата на програм одсуства. Многи новији термостати - посебно паметни - нуде овакву функцију која ће прилагодити поставку температуре када нисте код куће. Лети ће подићи температуру за хлађење, а зими ће снизити температуру за грејање.

Ставите светла на тајмере ако имате ту опцију

Један једноставан корак који можете предузети да спречите провалу је да поставите светла око куће на тајмере. Ово можете учинити на стари школски начин са аналогним тајмерима за утичницу. Али ако желите да надоградите ефекат, користите паметне сијалице. Не само да ћете моћи даљински да контролишете светла, већ можете да их поставите на другачији распоред сваки дан док сте одсутни да још боље симулирате да је неко код куће.

Замолите пријатеља да прикупи вашу пошту

Гомилање поште и реклама указује на то да никог нема код куће. Понекад је боље замолити пријатеља, комшију или члана породице да сврате сваки дан и покупе вашу пошту и испразне ваше сандуче. 

Проверите све прозоре и врата

Непосредно пре него што одете, мудро је да проверите све могуће улазне тачке око вашег дома. Уверите се да ретко коришћена врата или прозоре нисте оставили откључаним или одшкринутим. Лако је заборавити на та бочна врата која се ретко користе, а то је и прво место које би потенцијални лопов вероватно проверио.

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas