Сматра их вишком, а добробити које нам могу донети су немерљиве.
Храна је потребна и здрава, али само када знамо шта тачно једемо, па се често догоди и да нешто од тога бацамо мислећи да се ради о смећу, а заправо је врло корисно и укусно. Највеће грешке које правимо је бацање делова намирница који су здрави и корисни за организам зато што мислимо да нису јестиви.
Прочитајте још: Нема гладовања: Проверена ДИЈЕТА за менопаузу и болну менструацију (ЈЕЛОВНИК)
Кора лука
Ако сте мислили да служи само за фарбање ускршњих јаја или бојење тканине грдно сте се преварили јер је пребогата кверцетином, састојком који истовремено јача имунитет и снижава крвни притисак. Сачувајте кору и убаците је у супе, гулаше и варива, па извадите пре јела.
Кора лубенице
Прочитајте још: Једноставно, а УКУСНО: Брзински ручак из рерне који се сам СПРЕМА (РЕЦЕПТ)
Кора лубенице је пребогата цитрулином, важном аминокиселином која побољшава крвоток. Убаците комаде лубенице са кором у јачи блендер, додајте мало поморанџе и добићете укусан и здрав смути.
Листови броколија
Иако то никада не бисмо помислили, већ би овај део броколија прво бацили у канту за смеће, листови броколија пуни су витамина А, Ц и калцијума, више него остатак броколија па их обавезно ставите у супе и варива.
Семенке диње
Прочитајте још: Ако не волите да трчите вежбајте у кући: Ево 4 лаких вежби
Семенке овог воћа су препуне влакана, протеина, магнезијума и витамина Е, а пеку се у пећници као и бундевине семенке.
Стабљика блитве
Кад је љубичасто-црвена, то значи да је богата каротеноидима, снажним антиоксидансима и витамином К, који чува здравље костију. Убаците их у било каква јела и уживајте.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ