Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МАЛЕ ТАЈНЕ

Пет намирница које редовно БАЦАМО, а то никако не бисмо смели

Сматра их вишком, а добробити које нам могу донети су немерљиве.

1631225748_Depositphotos_10238898_s-2019.jpg
Фото: Депоситпхотос
Oglas

Храна је потребна и здрава, али само када знамо шта тачно једемо, па се често догоди и да нешто од тога бацамо мислећи да се ради о смећу, а заправо је врло корисно и укусно. Највеће грешке које правимо је бацање делова намирница који су здрави и корисни за организам зато што мислимо да нису јестиви.

Прочитајте још: Нема гладовања: Проверена ДИЈЕТА за менопаузу и болну менструацију (ЈЕЛОВНИК)

Кора лука

Ако сте мислили да служи само за фарбање ускршњих јаја или бојење тканине грдно сте се преварили јер је пребогата кверцетином, састојком који истовремено јача имунитет и снижава крвни притисак. Сачувајте кору и убаците је у супе, гулаше и варива, па извадите пре јела.

Кора лубенице

Прочитајте још: Једноставно, а УКУСНО: Брзински ручак из рерне који се сам СПРЕМА (РЕЦЕПТ)

Кора лубенице је пребогата цитрулином, важном аминокиселином која побољшава крвоток. Убаците комаде лубенице са кором у јачи блендер, додајте мало поморанџе и добићете укусан и здрав смути.

Листови броколија

Иако то никада не бисмо помислили, већ би овај део броколија прво бацили у канту за смеће, листови броколија пуни су витамина А, Ц и калцијума, више него остатак броколија па их обавезно ставите у супе и варива.

Семенке диње

Прочитајте још: Ако не волите да трчите вежбајте у кући: Ево 4 лаких вежби

Семенке овог воћа су препуне влакана, протеина, магнезијума и витамина Е, а пеку се у пећници као и бундевине семенке.

Стабљика блитве

Кад је љубичасто-црвена, то значи да је богата каротеноидима, снажним антиоксидансима и витамином К, који чува здравље костију. Убаците их у било каква јела и уживајте.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas