Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТУРСКИ НАЧИН ПРАЊА ПЕШКИРА: Биће мекани и нежни без омексивача - све што вам је потребно је намирница коју већ имате код куће

Прање пешкира није тако једноставно како изгледа.

1753269679_Foto-Shutterstock-peskiri.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Потребно је уложити мало труда и пратити неколико савета. Стручњаци препоручују да се пешкири увек перу на релативно високој температури. Оптимална температура за прање пешкира износи око 40–60 степени Целзијуса.

Пешкири често долазе у контакт с кожом и влагом, што их чини идеалним подлогама за развој бактерија и микроба. Због тога је потребна виша температура прања. Други важан аспект је њихова способност упијања. Главна функција пешкира је да упијају воду, али због грешака у прању они с временом постају тврђи и мање упијајући.

Један од главних узрока тога су омекшивачи, који се лепе за влакна и отежавају тканину.

Турски начин прања пешкира их чини мекшим и упијајућим. Ова метода се може користити и за нове пешкире. Након куповине, увек их потопите у воду на неколико сати. Неки чак препоручују да се натапају и до 24 сата. То ослобађа влакна и чини тканину мекшом и пријатнијом. У воду можете додати и неколико кашичица соде бикарбоне – савршено ће освежити тканину.

Јестива сода (сода бикарбона) је одличан савезник у прању пешкира. Приликом сваког прања можете додати неколико кашика соде директно у бубањ веш машине. Сода бикарбона уклања непријатне мирисе и уништава бактерије. Има антибактеријска својства и безбедна је за кожу. Такође побољшава способност упијања тканине и помаже да пешкири дуже задрже свјеж и нов изглед.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas