· · Komentari: 0
NEKAD I SAD

"Kraljica komedije": Nikada nije igrala ulogu zavodnice, a jedna je od naših najpoznatijih i najvoljenijih glumica, da li znate o kome je reč? (FOTO)

Nijedna serija ili film nije mogao da prođe bez njene uloge

1620823605_seka.jpg
Foto: YouTube printscreen /Burdus

Ona je naša kraljica komedije. Karijeru je započeka pre više od 50 godina, a danas je jedna od najpopularnijih i najvoljenijih glumica u svim zemljama bivše Jugoslavije. Publiku je osvojila ulogom Kristine u kultnom filmu "Maratonci trče počasni krug". 

Pročitajte još: "Strašno je to": Slavni glumac je zbog teške operacije proveo tri meseca u bolnici

Veliki uspeh ostvarila je u komedijama "Burduš", "Tesna koža 3", "Rad na određeno vreme", "Moj tata na određeno vreme", "Sekula i njegove žene", "Druga Žikina dinastija" i "Sekula se opet ženi". Izuzetne komičarske sposobnosti pokazala je kao drugarica Seka u TV–seriji "Bolji život" i kao sekretarica Marijana u "Srećnim ljudima". Vrhunac nove popularnosti doživela je zahvaljujući sitkomu "Ljubav, navika, panika" iz 2005. godine, pa zatim petnaest godina kasnije, sa komedijom "Tri muškarca i tetka".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Seka Sablić (@seka.sablic)

Dobitnica je najprestižnijih nagrada i priznanja, pre svega Dobričinog prstena i Žanke Stokić, četiri Statuete Ćuran, jednog Zlatnog ćurana, Nagrade Pavle Vuisić, Nušićeve nagrade, Sterijine narade, dve Zlatne arene i mnogih drugih.

Pročitajte još: "Kuma" je trebalo da GLUMI SRBIN! Nesuđeni Korleone je OVA glumačka legenda, ali ga sprečio ZATVOR! (VIDEO)

U pitanju je Jelisaveta Seka Sablić, a i posle 50 godina karijere, i dalje je aktivna u mnogim predstavama u beogradskim pozorištima, snima filmove i gostuje u televizijskim serijama.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.