· · Komentari: 1
ODMOR

LEPA VEST! Kovid pasoši za vakcinisane građane od 2. juna na ŠALTERIMA POŠTE

Šalteri Pošte će izdavati digitalne zelene sertifikate turistima koji ne mogu sami da ga dobiju od E uprave.

1622465378_Depositphotos_392314924_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Građani Srbije od danas će na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu (pošta na Terminalu 1 u prizemlju) moći da dobiju Digitalni zeleni sertifikat, dok će na šalterima još 200 pošta širom zemlje ova usluga biti dostupna od srede, 2. juna.

Pročitajte još: Nova usluga u Turskoj: Svaki turista dobija ličnog asistenta! (FOTO)

Za dobijanje sertifikata potreban je važeći pasoš, a ceo proces – od podnošenja zahteva do izdavanja dokumenta, traje svega nekoliko minuta i besplatan je za građane.

Šta je "zeleni sertifikat"?
Digitalni zeleni sertifikat je potvrda o izvršenoj vakcinaciji protiv kovida-19, rezultatima testiranja na zaraznu bolest SARS-CoV-2 i oporavku od bolesti kovid-19.

- Uz veliku podršku premijerke Ane Brnabić, Pošta intenzivno sarađuje sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije na razvoju novih digitalnih servisa sa ciljem da zauzme lidersku poziciju u regionu - izjavio je Zoran Đorđević, v.d. direktora JP „Pošta Srbije”.

Direktor Pošte je na šalteru izvadio svoj zeleni dokument.

Proveru rada sistema izvršio je direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević, koji je obišao šalter pošte na aerodromu Nikola Tesla uoči puta u Sankt Peterburg, gde će učestvovati na jednom od najznačajnijih i najvećih svetskih ekonomskih foruma.

Pročitajte još: Đumbir, kurkumu, limunov sok, crni biber i malo ljute papričice... TURSKI ŠOT protiv korone i DUGIN LEK zaludeli turiste (FOTO)

Pored ove usluge u Pošti na aerodromu naši i strani državljani mogu da pribave polisu zdravstvenog osiguranja i iskoriste ostale usluge iz ponude Pošte Srbije.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.