Oglas
· · Komentari: 0
TUŽNO

Potresna ispovest Igora Lazića: "Ubacio sam u grob nešto što nije smelo i od tada se naše pesme ostvaruju kao proklestvo"

Igor Lazić poznatiji kao Niggor otvorio je dušu i ispričao pojedine detalje u koje javnost nije bila upućena

1625319195_nigor.jpg
Foto: YouTube printscreen /RTS
Oglas

Dušan Nikolić, Nebojša Saveljić i Igor Lazić Niggor, činili su grupu "Montenigersi", čije su pesme hitovi i dan danas.

Pročitajte još: Da li prepoznajete poznatog pevača na fotografiji? Ovako je izgledao pre 45 godina! (FOTO)

Nažalost 1996. godine, Dušan Nikolić preminuo je nakon duge i teške bolesti, što je slomilo Igora i Nebojšu, nakon čega su snimili pesmu "Voljeli bi da si tu". Gostujući u jednoj emisiji, Igor je ispričao pomalo neverovatne detalje i otkrio da je tokom Duletove sahrane uradio nešto što nije smeo.

"Ubacio sam u grom naš CD, a kasnije saznao da nikako nisam smeo da uradim"

- Na Duletovoj sahrani ja sam u grob ubacio naš zajednički CD. Napravio sam glupost, ali odakle sam ja to znao. Hteo sam da on sluša taj CD u tom nekom drugom svetu. Ali rekli su mi da ne bi trebalo u grob stavljati stvari od živih ljudi, posebno ne slike. Jedan vidovnjak mi je rekao da smo tada automatski zakopali i sebe i svoje karijere. Onda su se posle dešavale neke čudne stvari - rekao je Niggor u emisiji Balkan info i dodao da je drugi album popularne grupe bio kao neko predstazanje:

- Jedino se jedna pesma za sada nije ostvarila. U jednoj pesmi ima deo koji kaže - Vazda sam isti i na nebu i na pisti, i biću takav dok me neko ne počisti. Onda se to Nebojši nije dopalo jer je to on repovao pa je prepravio i onda je bilo - Dok me starost ne počisti. Međutim desilo se da ga je neko drugi počistio - rekao je Niggor i osvrnuo se na kraj pesme "2028" gde ga Neba pita - Hoćemo li preživeti?

Nebojša je poginuo 1999. godine u teškoj saobraćajnoj nesreći

- Ja mu odgovaram - Ne, ne, ti nećeš preživeti. To se obraća kao neki demon. Onda u pesmi "Tako ti je mala moja" koja je parodija "Bijelog dugmeta" kod nas stoji - "Ej, stani, stani jadan" i čuje se kočenje i lomljava kola. A Nebojšina devojka koja je poginula sa njim u toj saobraćajnoj nesreći govorila je tom liku - Stani jadan, stani ubićeš nas, uspori. Bilo je preživelih koji su to posvedočili. A posebno pesma - 'Voljeli bi da si tu' - koja dobija na značaju tek kad se sve izdešavalo. Stih koji peva Nebojša ide - Srešćemo se na nebu, samo zazviždi, znaćemo da si to ti- ispričao je Niggor podsećajući da je 31. oktobra 1999. godine, Nebojša Saveljić doživeo saobraćajnu nesreću na magistralnom putu Podgorica - Cetinje u kojoj je izgubio život.

Pročitajte još: Neočekivana odluka Marije Šerifović: "Ovo je tako tužno" (FOTO)

Taj tragični događaj doveo do kraja benda Montenigers, ali podstakao Igora Lazića da sa u to vreme sa malo poznatim pevačem Vladom Georgijevim snimi duetsku pesmu "Ne brže od života", posvećenu Nebojši. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas