· · Komentari: 0

VENERA I MARS U AKCIJI: Pretvaraju SNOVE U REALNOST i donose velike preokrete na ljubavnom planu!

Mart je mesec u kojem se prepliću dve potpuno različite energije

1647256431_beautiful-gd5e2e1a0f_1280.jpg
Foto: Piksabej

U prvom delu meseca vladaju Ribe, i taj period je obično usporen i sanjiv. To je vreme za čišćenje, preispitivanje, isceljenje. Preispitujemo svoje vezanosti za prošlost koje se baziraju na strahu, kako bismo mogli da nastavimo dalje. Snažan uticaj Plutona, Marsa i Venere pokrenuće našu evoluciju na neočekivani način.

Istovremeno, Sunce i Jupiter su u sekstilu sa Uranom. Ovo je veoma snažan aspekat, posebno kada se radi o realizaciji kreativnih ideja i njihovoj primeni u materijalnom svetu. Obilje mašte i snova vodenih Riba lakše se ostvaruje zahvaljujući zemljanom Biku.

Venera i Mars u akciji

Posle puna četiri meseca koje je provela u znaku Jarca, Venera je zajedno sa Marsom 6. marta prešla u znak Vodolije i tu će ostati mesec dana. Jarac je strog i sklon kontroli, a blizina Plutona činila je ovaj spoj mnogo mračnijim i turobnijim i imali smo osećaj da je teško pokrenuti stvari.

Pročitajte još: NAJBOLJE KOMBINACIJE: Ovi horoskopski parovi imaju najlepšu decu

Sada imamo potpuno drugačiju energiju, jer Vodolija je nekonvencionalna, slobodna i individualista. Delovanje ove dve planete donosi dozu nepredvidljivosti i bunta. 

Vodolija predstavlja jedanaestu kuću, koja se odnosi na grupe, politiku, dugoročne planove i ciljeve. Na tom polju možemo očekivati veoma živu aktivnost.

U momentu zaslepljenosti, mogli biste da se ludo zaljubite i da se onda posle nekoliko dana zapitate: „Šta mi je ovo trebalo?“

Moći ćemo da uradimo mnogo više toga u kraćem vremenskom periodu i brže nego inače, jer su Venera (naš sistem vrednosti i ono što je vredno za nas) i Mars (akcija i inicijativa) - u harmoniji.

Otvoreniji smo, lakše se prilagođavamo, postoji spremnost da pomognemo drugima. Želećemo da imamo više slobode u partnerskim odnosima. Mars će uneti napetost u odnos, ali će Venera umanjiti agresiju. Ukoliko imamo značajne planove i ciljeve koje želimo da ostvarimo, ali oklevamo u tome, prijatelji će podržati našu ambiciju i pomoći nam da pokrenemo stvari.

Međutim, nemojte se suviše opuštati, jer će od 19. do 23. marta Mars i Venera formirati kvadrat sa Uranom u Biku. Ključna stvar je da treba biti obazriv i obuzdati impulsivno ponašanje. U igri su različite teme. U momentu zaslepljenosti, mogli biste da se ludo zaljubite i da se onda posle nekoliko dana zapitate: „Šta mi je ovo trebalo?“ Ako ste već u vezi, moglo bi da dođe do iznenadnih događaja i preokreta. Uticaj deluje na odnos sa prijateljima i na finansijske transakcije. Razmislite dobro pre nego što započnete romantičnu vezu. Možda će vas privući neko ko inače uopšte nije vaš tip. Imajte u vidu da entuzijastično ispoljavanje strasti, može da uplaši potencijalnog partnera i da on pobegne glavom bez obzira.    

Moć punog Meseca

Ukoliko ste u toksičnoj vezi, koju pokušavate da napustite, ovaj uticaj će biti „kap koja je prelila čašu“ i to će, u svakom slučaju, doneti pozitivne rezultate, samo je bitno da shvatite koje su vaše istinske potrebe. To može da donese raskid ili - odluku da počnete da radite na prevazilaženju problema. 

Međutim, pre svega ovoga „desiće se“ pun Mesec 18. marta 2022. na 27 stepeni ovog Device, koja je praktičan, zemljani, realističan znak. Tom prilikom će se formirati veliki zemljani trigon. Pluton – pun Mesec – Severni Mesečev čvor, a Sunce je takođe uključeno u tu konfiguraciju (nalazi se na 27 Riba, u sekstilu sa Plutonom i Severnim čvorom). To predstavlja veliku podršku za ono što radimo.
Pojaviće se praktična rešenja za emocionalne probleme, koji će izaći na videlo. Istovremeno, Mesec je u opoziciji sa Neptunom, tako da će naše emocije biti konfuzne, međutim, biće izražena praktična intuicija i duboki uvidi koji su podržani zemaljskom energijom. Oblast u kojoj se u vašoj natalnoj karti nalazi pun Mesec ima potencijal za realizaciju.

Napravićete neku vrstu velikog spremanja u svim oblastima svog života, pogotovu zato što su istovremeno Mars i Venera u kvadratu sa Uranom

Sunce u trigonu sa Južnim Mesečevim čvorom u Škorpiji govori o oslobađanju od toksičnosti, osećanju gorčine, o obrascima kontrole i prinude. Na drugoj strani medalje je uloga žrtve koja se često vezuje za Devicu, a sada to naglašava Neptun u opoziciji sa Mesecom.

Pun Mesec u Devici rasvetliće nešto, shvatićete gde postoji disbalans i koje obrasce funkcionisanja treba da napustite da biste povukli granice koje su neophodne. Ovaj uticaj govori o povećanoj mogućnosti za nesreće, pojavu bolesti opasnih po život, ali i velikoj šansi za duhovno pročišćenje na mnogim nivoima, što će vam doneti novu perspektivu. 

Devica vlada šestom kućom posla, zdravlja i svakodnevnih navika. Mnogi će se zapitati koje su manjkavosti i slabe tačke na profesionalnom planu i da li mogu da nađu viši smisao u svemu tome.
Istovremeno, Uran je u sekstilu sa Merkurom. Ovo je dobar momenat da se oslobodite štetne navike ili zavisnosti koja vas potkopava.

Pročitajte još: Najbolje KARIJERE za žene prema horoskopskom znaku: Ko su odlične preduzetnice, a ko psiholozi?

Ribe se odnose na velike snove koje imate i Devica će vam pomoći da ih shvatite ozbiljnije, da budete više analitični i razbijete na više manjih delova koje ćete lakše moći da svarite i pojasnite. A onda će se aktivirati i preostale dve tačke velikog zemljanog trigona. Severni čvor u Biku će proceniti da li je praktičan, koristan i upotrebljiv, a Pluton će doneti sud da li je to realno ili je varka. Na kraju krajeva, da li vredi ili ga treba ukloniti. Posle tog strogog testa, možda će vam od čitavog spiska ostati samo jedna ideja, plan, san.

Napravićete neku vrstu velikog spremanja u svim oblastima svog života, pogotovu zato što su istovremeno Mars i Venera u kvadratu sa Uranom. To nam može pomoći da presečemo stvari koje nam nisu potrebne i koje nas ometaju da se okrenemo budućnosti.

*Nastavak teksta pročitajte u novom izdanju Trećeg oka

BONUS VIDEO:

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.