Oglas
· · Komentari: 0
poznati

Pravila koja DECA KRALJEVSKE PORODICE moraju da znaju (FOTO)

Postoje određene procedure koje pripadnici britanske kraljevske porodice uče od malih nogu

1653567975_profimedia-0683811016.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Svima je opšte poznato da kraljevska porodica mora da se pridržava pravila koja su ponekad veoma rigorozna. Međutim, ona se ne odnose samo na odrasle plave krvi, već i na decu. Od trenutka kada nauče da sede pripremaju se za život u skladu sa strogim obrascima ponašanja. 

Deca britanske krune ne smeju da primaju skupocene poklone. Iako na prvi pogled deluje kao da su oni rođeni pod srećnom zvezdom i da će imati mnoge blagodeti koje su drugoj deci onemogućene, to nije tako. Uprkos luksuznim darovima koje dobijaju, oni ne mogu biti prihvaćeni. Jedino što je dozvoljeno su sitni pokloni, kao na primer mali buketi cveća. 

Takođe, procedura nalaže da svaki put kada prođu pored kraljice Elizabete moraju da joj se poklone. Ovo važi i za odrasle, a ako bilo šta drugo rade u tom trenutku moraju odmah da prestanu kako bi ovim činom ukazali poštovanje kraljici. 

Dečaci smeju nositi isključivo kratke pantalone, zato što su dugačke namenjene za decu nižih staleža. Devojčicama princezama je zabranjeno nošenje krune sve dok se ne udaju. U njihovim ormarima se nalaze isključivo haljine, a pantalone i suknje se smatraju neprihvatljivim oblačenjem. Što se tiče igranja, ono se isključivo događa napolju. NJima je zabranjena zabava u dvoru. Aktivnosti koje smeju da rade su kreativnog karaktera i ne smeju da koriste bilo koje uređaje nove tehnologije kao što su telefoni, tableti ili računari. 

Foto: Profimedia

Pročitajte još: Kejt Midlton ne viđamo često u ovakvoj toaleti: Ponela glamuroznu haljinu otvorenih ramena na premijeri "Top Gana" (FOTO)

Jedno od veoma bitnih stavki je da nikada dva naslednika krune ne smeju da putuju zajedno. Ovo pravilo postoji da ne bi nastradalo više naslednika ukoliko dođe do neke nesreće, na primer avionske ili saobraćajne. Međutim, kraljica Elizabeta je dozvolila da princ Vilijam putuje sa svojim sinom Džordžom. 

Učenje stranog jezika je obavezno. Oni od od najranijeg detinjstva uče francuski, španski i druge jezike. Kejt je ovaj običaj koji se poštuje generacijama počela da primenjuje sa princem Džordžom kada je on imao samo dve godine.

Oni proslavljaju Božić uz ručak, kao i većina porodica. Međutim, deca ne smeju sedeti za istim stolom kao odrasli. Ona moraju biti u posebnoj prostojiri sa dadiljama dok se ručak ne završi. Takođe oni ne smeju da biraju šta će da jedu i moraju raspremiti nered za sobom. Šta god deca radila, roditelji ih ne smeju tući, već se moraju pridržavati nekih drugih metoda vaspitavanja.

Greške se poštuju do pete godine, a nakon toga prestupi se sankcionišu. Ceo ovaj proces se naziva treningom lepog ponašanja i kroz njega moraju da prođu svi članovi kraljevske porodice.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas