Oglas
· · Komentari: 0
FIT RECEPTI

Predlog za SAVRŠENU večeru koja ČUVA LINIJU: Grčke tradicionalne slane kuglice od tikvica (RECEPT/FOTO)

Ukoliko nemate ideju za savršenu večeru, mi smo tu za predloge...

1629050734_Depositphotos_365476296_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Grčke tradicionalne slane kuglice od tikvica odličan su izbor za sve one koji nemaju mnogo vremena da kuvaju, a žele da pojedu nešto što će ih držati sitim. Prave se od mešavine ovog povrća, začinskog bilja i biljnog sira, nakon čega se uvaljaju u integralno bezglutensko brašno i prže na maslinovom ulju.

Pročitajte još: Rizik od PREVREMENE smrti krije se u OVIH sedam znakova: Pojavljuju se deset godina ranije!

Sastojci za slane kuglice:

  • 2 šolje tikvica, oguljenih, rendanih i dobro oceđenih
  • trećina šolje biljnog sira po izboru, rendanog
  • tri četvrtine šolje integralnog pšeničnog brašna
  • četvrtina kašičice sveže mirođije, sitno seckane
  • četvrtina kašičice peršunovog lišća, sitno seckanog 🌿
  • četvrtina kašičice svežeg origana, sitno seckanog
  • četvrtina šolje maslinovog ulja
  • prstohvat soli
  • prstohvat bibera

Priprema slanih kuglica:

Pomešajte sve sastojke (osim maslinovog ulja i integralnog pšeničnog brašna) u velikoj posudi i dobro promešajte. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na umerenoj temperaturi.

Pročitajte još: Glumica KEJT HADSON obišla MUZEJ NIKOLE TESLE: Uživa u Beogradu (FOTO)

Od dobijene smese napravite kuglice veličine loptice za golf. Uvaljajte ih u integralno pšenično brašno, te ih poslažite u tiganj. Pecite kuglice sa svake strane, dok ne poprime zlatno-braon boju.

Izvadite kuglice iz tiganja i stavite ih na papirni ubrus, da se ocede od ulja. Poslužite i uživajte.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas