· · Komentari: 0
SLATKI ZALOGAJI

SLATKIŠ bez konkurencije: Isprobajte recept za STARINSKE princes krofne (RECEPT)

Ove krofne vratiće vas u detinjstvo i najradosnije dane odrastanja

1660753642_krofne.png
Foto: InstagramScreenShot/njegova_zena_za_sva_vremena

Princes krofne su domaći slatkiš koji je nenadmašiv među poslasticama. Danas vam donosimo jedan starisnki recept sa dva različita fila koji se priprema za svega pola sata...

Pročitajte još: 3 NAMIRNICE koje MONASI sa SVETE GORE svakodnevno jedu, a zbog njih nikada nisu BOLESNI (FOTO)

Sastojci za testo:

  • 250 mililitara vode
  • 125 grama putera
  • 150 grama brašna
  • 1 kašika šećera
  • prstohvat soli
  • 3,4 jaja

Sastojci za fil:

  • 500 mililitara mleka
  • 250 grama šećera
  • 2 žumanca
  • 4 pune kašike gustina
  • 125 grama putera
  • 2 kesice vanil šećera
  • 200 mililitara slatke pavlake

Priprema:

Za pripremu testa u posudu sipati vodu, puter, šećer i so pa na srednjoj temperaturi staviti da se kuva. Kad provri sipati brašno, smanjiti temperaturu i mešati dok se ne dobije jednolična smesa. Nakon toga ostaviti da se ohladi. Kad se ohladilo, smesi dodavati jedno po jedno celo jaje i mutiti mikserom neprekidno sve dok se ne utroše jaja i ne sjedini sve lepo.

Kad se smesa ujednačila, sipati je u špric za šlag i praviti željeni oblik krofni na pek papiru, mogu biti manje ili veće, niske ili malo visočije. Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći ih 20 minuta, onda smanjiti na 180 stepeni i peći još 15-20 minuta. Za vreme pečenja rerna se ne sme otvarati.

Pročitajte još: MOĆAN SAVET OCA TADEJA: Kada POSTIMO, svaki dan treba obratiti pažnju na veoma BITNU STVAR

Za pripremu krema u malo hladnog mleka razmutiti žumanca i gustin, a ostalo mleko, šećer i vanil šećer staviti da se kuva. Kad prokuva na srednjoj temperaturi dodati smesu sa gustinom i mutiti žicom dok se lepo ne stegne. Skloniti sa ringle i ostaviti da se hladi. U prohladjenu smesu dodati puter i mutiti mikserom dok se ne dobije glatka kremasta smesa.

Umutiti slatku pavlaku, pa 2-3 kašike dodati žutom kremu i lepo sjediniti i odmah je spremno za filovanje.

Krofne seći vodoravno, filovati prvo žutim kremom, pa preko slatkom pavlakom, poklopiti i posuti prah šećerom i otopljenom čokoladom po želji.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.