· · Komentari: 0
SLATKIŠI

Ukusi vanile, cimeta, jabuke i KARAMELE u jednoj torti! Napravite kolač za sva čula (RECEPT/FOTO)

Ukoliko volite ovu zimsku kombinaciju ukusa, onda će ovo definitivno biti vaša omiljena poslastica.

1639003136_torta.png
Foto: InstagramScreenShot/tonkarecirucak

Lagan i kaloričan kolač sa svim mirisima i ukusima koji nas tradicionalno vezuju za ukuse savršenih jesenjih i zimskih večeri.

Pročitajte još: POSNA SARMA na drugačiji način: Fil od PIRINČA i ORAHA koji će oduševiti i one koji ne poste (RECEPT)

Sastojci za podlogu:

  • 200 grama keksa po ukusu
  • 100 grama lešnika
  • 150 grama maslaca

Sastojci za krem:

  • 2 vrećice praška za puding od vanile
  • 200 mililitara pavlake za šlag
  • 600 mililitara mleka
  • 1 vanilin šećer

 

Sastojci za sloj sa jabukama:

  • 5 većih jabuka
  • 1 vanilin šećer
  • 1 limun šećer
  • 1 kašičica cimeta
  • 20 grama maslaca

Sastojci za preliv:

  • oko 150 grama gušćeg karamel preliva
  • oko 50 grama lešnika za posipanje

Priprema torte:

Lešnike smestiti u kalup obložen masnim papirom i peći oko 10 minuta na 200 stepeni. Ogulite im ljusku tako što ćete ih smestiti na čistu kuhinjsku krpu i protrljati. Lešnike delomično usitnite u seckalici ili ugrubo narežite.

Pročitajte još: HOLIVUDSKI glumac Kijanu Rivs koristi gradski prevoz, honorar sa filmova prebacuje kolegama, ali evo koje TRAGEDIJE stoje iz njegove priče

Maslac otopite. Usitnite i keks. Pomešajte usitnjene lešnike i keks sa otopljenim maslacem. Okrugli kalup obložite masnim papirom i premažite sa malo maslaca. U dno kalupa utisnite smesu sa keksom. Kratko prohladite u frižideru pa premažite karamelom. Stavite u frižider dok pripremate ostalo.

Pročitajte još: Od ove tri biljke nikada niste očekivali da ČISTE VAZDUH, a preporučuju ih čak naučnici NASA

Jabuke ogulite i naribajte. U dubljem tiganju zagrejte maslac, dodajte jabuke pa ih dinstajte nekoliko minuta. Dodajte šećer i cimet, pa dinstajte još 5 do 10 minuta, dok tečnost iz jabuka ne ispari. Jabuke rasporedite iznad karamele i vratite u frižider.

Za puding kremu u lonac sipajte 400 mililitara mleka i 200 mililitara pavlake za šlag pa zagrejte do vrenja. U ostatku mleka razmutite prašak za puding i vanilin šećer. U vrelo mleko sipajte smesu sa pudingom i kuvajte uz mešanje 1 do 2 minute, dok se ne zgusne. Puding odmah ravnomerno izlijte po torti.

Hladite u frižideru barem 4 do 5 sati, pa izvadite iz kalupa i ukrasite ostatkom seckanih lešnika.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.