Pevačica Lepa Brena (64) može se pohvaliti fenomenalnom linijom u sedmoj deceniji života, a jednom prilikom otkrila je uz pomoć kakve ishrane je uspela da dođe do željene kilaže.

Lepa Brena je otvoreno govorila o višku kilograma sa kojim se borila kada je bila na početku karijere, a ovako je tada izglredao njen jelovnik uz pomoć kojeg je smršala 17 godina.
JELOVNIK:
Dan 1
Doručak: kajgana sa paprikom i pečurkama.
Potrebno je: 2 jaja, pola šolje pečuraka, pola šolje paprike, 20 g izrendanog sira, 1,5 supene kašike maslinovog ulja, 50 g mladog sira, so i biber po ukusu.
Priprema: staviti sastojke u činiju, dobro promešati, ugrejati maslinovo ulje u tiganju i sipati sastojke. Lagano pržiti.
Ručak: tanjir potaža od povrća, 200 g grilovanog mesa, sveža salata od povrća po izboru. Večera: tuna salata sa susamom.
Potrebno je: 2 šolje kupusa, mladi luk, 10 rotkvica, ½ konzerve tunjevine. Dresing: 1 kašika ulja, 1 kašika sirćeta/limunovog soka, 1 kašika pečenog susama, 1 šolja jogurta.
Prirema: iseckajte sastojke i dobro promešajte. Prelijte dresingom.
Dan 2
Doručak: salata i 2 kuvana jajeta.
Za salatu je potrebno: 1 šolja kupusa, ½ šolje šargarepe, ½ šolje cvekle, 1 supena kašika ulja.
Priprema salate: nakon što promašate sastojke, prelijte ih uljem.
Ručak: tanjir potaža od povrća, 200 g grilovane ribe, sveža salata od povrća, po izboru.
Večera: Salata.
Potrebno je: 1 šargarepa, 1 krastavac, 1 šolja crvenog kupusa, ½ praziluka, 1 šolja zelene salate, rukole, mladog spanaća, 1,5 kašika ulja, ½ kašike limunovog soka, 150 g grilovane piletine/ konzerva tunjevine, šolja jogurta.
Priprema: nakon što sastojke isečete do željene debljine, izmiksajte ih i uživajte u zdravom zalogaju.
Dan 3
Doručak: omlet sa brokolijem i sirom.
Potrebno je: 2 jaja, pola šolje (70 g) brokolija, 2 supene kašike izrendanog sira, 1 kašičica maslinovog ulja, so, biber, 1 šolja jogurta.
Priprema: propržite komadiće brokolija, pa dodajte umućena začinjena jaja. Lagano prižite i dodajte ostale sastojke.
Ručak: tanjir potaža od povrća, 150 g grilovanog bifteka, sveža salata od povrća.
Potaž: miks pravih namirnica
Večera: mediteranska salata od tunjevine.
Potrebno je: četvrtina zelene salate, 100 g paradajza, polovina crvenog luka, pola krastavca,pola zelene paprike, 20 g feta sira, 20 g maslina, pola kašike origana, pola konzerve tunjevine u maslinovom ulju, 15 ml sirćeta/limunovog soka, pola supene kašike ulja, 200 ml jogurta.
Priprema: promešati tunjevinu, zelenu salatu, paradajz, crveni luk, krastavac i papriku. Dodati sir i masline i jogurt. Dodatno promešati, staviti sir, masline i preliti sirćetom ili limunovim sokom.
Dan 4
Doručak: omlet i salata.
Potrebno je: 2 jaja, 100 g povrća, 1 kašika ulja, 1 šolja jogurta/kefira, 1,5 šolja iseckane zelene salate, pola supene kašika ulja, limunov sok.
Priprema: umutiti jaja, dodati povrće, ulje, zelenu salatu i jogurt/kefir. Začiniti sa ½ supene kašike ulja i limunovim sokom.
Ručak: tanjir potaža, 200 g grilovanog belog mesa, sveža salata od povrća. Večera: Cezar salata.
Potrebno je: 2 šolje iseckane zelene salate, pola šolje izrendane šargarepe, pola šolje izrendane cvekle, tunjevina, 30 g feta sira, 1 kašičica maslinovog ulja, limun umesto sirćeta, himalajska so, šolja jogurta.
Priprema: dodati u činiju sastojak po sastojak. Začiniti uljem i limunom.
Dan 5
Doručak: mafini sa paprikom, pečurkama i jajima.
Potrebno je: 2 jaja, pola šolje pečuraka,pola šolje crvenog kupusa, 20 g izrendanog sira, 1 supena kašika jogurta, 1,5 supena kašika maslinovog ulja, so, biber po ukusu, 50 g mladog sira.
Priprema: zagrejati rernu na 180°C pa podmazati kalup za pečenje mafina sa ½ kašike maslinovog ulja. Prodinstati sitno iseckano povrće na ½ kašike maslinovog ulja na srednjoj temperaturi dok ne omekne, začiniti soli i biberom. U posebnoj posudi umutiti jaja, jogurt, so i biber. Napuniti modlu tako da se svaka pregrada prvo popuni povrćem do pola, pa prelijte mešavinom sa jajima. Na kraju dodati narendan sir i peći 20 minuta ili dok mafini ne dobiju zlatnobraon boju.
Ručak: tanjir potaža od povrća, 200 g grilovane ribe, sveža salata od povrća. Večera: vitaminska salata sa kockicama mesa.
Potrebno je: 1 šolja rendanog zelenog kupusa, 1 šolja rendanog crvenog kupusa, pola šolje rendane šargarepe,pola šolje rendane cvekle, pola šolje rendane jabuke, 1 kašika maslinovog ulja, limunov sok umesto sirćeta, himalajska so, 100 g grilovanog pilećeg belog mesa.
Priprema: staviti meso u činiju, dodati povrće i rendanu jabuku. Promešati. Sipati ulje i limunov sok. Začiniti.
(Telegraf)
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU