Oglas
· · Komentari: 0

DORUČAK PO RECEPTURI ANE SEVIĆ: Nasledila ga je od bake, a vremenom je postao omiljeni obrok njenih mališana

Recept Ane Sević za ukusan obrok kojem vaši mališani neće moći da odole

1750594950_1742827756_d4ae7573bb919b8cc0dac9cd2ee08d3b80c9d0e9.jpg
Foto: ATA images/ A.A.
Oglas

Pevačica Ana Sević važi za damu koja vodi računa o zdravlju, izgledu i životnim navikama, međutim priznaje da dobrom obroku teško odoleva. 

Iako izbegava masnu i tešku hranu, jednom jelu jednostavno ne može da kaže "ne", a to su uštipci po receptu njene bake.

Ovaj porodični klasik postao je omiljeni doručak u domu pevačice. Ana ga redovno priprema za svoju porodicu, a kako priznaje, Danijel i deca najviše uživaju kada ih pravi upravo baka.

- Niko ne ume kao ona da napravi testo koje miriše na detinjstvo - rekla je jednom prilikom.

Recept za doručak Ane Sević koji pravi razliku

Iako se trudi da obroci budu izbalansirani i bogati hranljivim materijama, Ana priznaje da uštipci predstavljaju zadovoljstvo kojem ne može da odoli. Ipak, ono što razlikuje recept Ane Sević za uštipke od onih uobičajenih jeste to što se ne prže u dubokom ulju koje testo "upije kao sunđer", već se pripremaju na način koji testo čini mekanim, ali ne premasnim.

Sastojci:

600 g brašna
1 kašičica soli
1 kesica suvog kvasca
350–400 ml tople vode
Ulje za prženje

Priprema:

U dublju plastičnu posudu sipajte brašno, dodajte so i kvasac. Polako sipajte toplu vodu, sve vreme mešajući varjačom ili viljuškom. Kada se formira masa, umesite testo tako da bude čvršće nego za običan hleb - treba da se odvaja od posude. Pokrijte posudu krpom i ostavite da testo naraste, najbolje je da odstoji jedan sat.

Kada testo udvostruči volumen, zagrejte ulje, pomoću dve kašike vadite komade testa i spuštajte ih u ulje. Pecite ih na umerenoj temperaturi sa obe strane dok ne porumene. Vadite ih na papirni ubrus kako bi se višak masnoće upio.

Ovaj recept Ane Sević možete servirati uz domaći kajmak, pavlaku, džem ili med. Uživajte u ukusu.

(Story)

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas