Vaša porodica će biti oduševljena ovim jelom
Potrebno je za marinadu:
- 200 g svežih crvenih paprika
- 1/2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 5 komada crnih maslina
- kašika đumbira
- 2 kašičice cimeta
- 100 ml maslinovog ulja
- biber
Za meso:
- 500 g pilećeg filea
- glavica crnog luka
- kašika kurkume
- kašičica kima u prahu
- pileća kocka za supu
- zelene masline
- maslinovo ulje
- limun
- 2 kašike meda
- peršun
- kašika iseckanog korijandera
- so, biber
Photo: Unsplash
Priprema:
- Napravite prvo marinadu.
- U blender uspite ulje pa na krupno izmiksajte iseckanu crvenu papriku, crni i beli luk, očišćene masline, uz dodatak đumbira, cimeta i bibera.
- Piletinu isecite, prelijte marinadom, promešajte i ostavite da odstoji pola sata.
- U tiganju na ulju propržite iseckani crni luk, dodajte kurkumu, kim i piletinu zajedno sa marinadom, zatim kocku za supu i zalijte sa malo vode.
- Na kraju ubacite masline i limun isečen na kolutove.
- Kuvajte na srednje jakoj vatri 20 minuta, pa umešajte med, peršun i korijander i onda kuvajte još pet minuta..
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU
BONUS VIDEO: