Oglas
· · Komentari: 0

NAJLEPŠE PAMUK KROFNE PO RECEPTU SA SVETE GORE: Uspevaju i neiskusnim domaćicama, prave se za čas!

Pripremeljene po svetogorskom receptu, ove krofne uvek uspeju i svima uspeju!

1750165556_shutterstock_2414042447.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Uz samo nekoliko sastojaka i malo strpljenja, otkrijte jednostavan način pripreme krofni koje su vekovima deo monaške trpeze – savršene za dane posta i trenutke kada želite da osetite toplinu prave domaće poslastice.

Na Svetoj gori, gde se vekovima neguje isposnički način života, čak i najjednostavnija jela nose pečat duhovnosti i ljubavi prema Bogu. Monasi, sledeći drevnu tradiciju, pripremaju hranu s pažnjom i blagoslovom, verujući da i kroz nju čovek može iskazati zahvalnost Stvoritelju.

Među takvim receptima, koji spajaju skromnost i bogatstvo ukusa, nalaze se i svetogorske krofne – brze, jednostavne i neodoljivo mekane. Pripremljene od nekoliko osnovnih sastojaka, bez mleka i jaja, savršeno su posluženje u dane posta, ali i svakodnevna poslastica koja podseća na lepotu monaške trpeze.

Sastojci:

  • 3 šolje univerzalnog brašna
  • 1 šolja mlake vode
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 2 kašike šećera
  • 1 kesica vanile
  • Ulje za prženje
  • Med i cimet za posluživanje

Priprema:

U činiju sipajte brašno, kvasac, šećer i vanilu, a zatim postepeno dodajte vodu, lagano meseći rukom, dok ne dobijete mekano testo koje se ne lepi za ruke. Pokrijte testo kuhinjskom krpom i ostavite ga da odstoji sat vremena, dok ne udvostruči volumen.

Kada je testo naraslo, pobrašnjenim rukama uzimajte male loptice veličine oraha i oblikujte debele štapiće dužine vašeg malog prsta. Krajeve blago spojite i pritisnite da se slepe. Poređajte krofne na pobrašnjenu krpu i ostavite ih da narastu još 30 minuta, piše religija.rs.

Ugrejte ulje i pržite krofne u malim količinama, okrećući ih sa obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Vadite ih na papirni ubrus kako bi upile višak masnoće. Poslužite ih sa medom i cimetom. Uživajte u ukusu svetogorskih krofni koje su vekovima deo monaške trpeze!

(Stil)

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas