Oglas
· · Komentari: 0

Neobična i brza večera: Spremite jaja na oko uz palačinke

Da li ste nekada napravili kombinaciju jaja na oko i palačinki

1677582908_shutterstock_270910745.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Kada bi vas neko pitao šta želite da vam spremi za doručak, verovatno bi vam na rubu usana bile palačnike.

Ali, to nažalost nije ono što pripremamo svako jutro, jer obično većinu vremena negde žurimo i kasnimo. Međutim, ako su jutra haotična, to ostavlja prostora za večeri koje mogu da budu vrlo prijatne i iznad svega „ukusne“. Zapravo jednom kada probate naš predlog za večeru iz snova, on će lako da postane vaša tradicija.

Recept za jaja na oko u kombinaciji sa palačinkama

Bešamel sos

  • 4 kašike putera
  • 3 kašike brašna
  • 2 šolje mleka
  • ¼ kašičice sveže narendanog muskatnog oraščića
  • so i sveže mleveni crni biber

Za palačinke:

  • 4 jaja
  • 1 šolja mleka
  • 1 šolja brašna
  • 1 kašičica soli
  • ½ kašičice sveže mlevenog crnog bibera
  • 6 kašika putera

Za dekoraciju na vrhu:

  • 4 jaja
  • so i sveže mleveni crni biber
  • 2 kašike sveže seckanog vlašca
  • 8 kolutova šunke

Priprema

 

U manjoj šerpi istopiti puter na laganoj vatri. Dodati brašno i lagano pržiti dok ne postane zlatne boje. Sipati preko svega mleko i uz mešanje kuvati oko 2 minuta. Začiniti muskatnim oraščićem, biberom i solju.

 

Za pripremu velike palačinke potrebno je zagrejati rernu do 250 stepeni. U većoj posudi umutiti jaja, pa dodati mleko, brašno, so i biber. S druge strane zagrejati puter u većem tiganju na laganoj temperaturi. Sipati tako pripremljeno testo na tiganj i staviti u rernu da se peče. Peći oko 20 minuta, dok ne porumeni oko ivica.

U međuvremenu zagrejati tiganj na jakoj vatri. Poprskati ga sprejom protiv lepljenja. Jaja razbiti nad tiganjem i smanjiti vatru na vrlo laganu. Pržiti dok se belanca ne ispeku, a žumanca ostanu još u tekućem stanju. Začiniti biberom, solju i vlašcem.

Kada je palačinka gotova izvaditi je iz rerne i preseći na 4 dela. Na svaki komad staviti po 2 koluta šunke, jaje i ¼ šolje bešamel sosa.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas